back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Google στο ΔΣ του ΣΕΒ – Την Τετάρτη η γενική συνέλευση του Συνδέσμου

Διαβάστε επίσης

Η είσοδος εκπροσώπου της Google στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ (όπως και των εταιριών Coca-Cola και ΕΛΒΙΑΛ) είναι μια από τις αλλαγές που αναμένεται να αποφασιστούν στην προσεχή γενική συνέλευση του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που συμβολίζει την κατεύθυνση του Συνδέσμου για μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών και εκπροσώπηση του μέγιστου δυνατού φάσματος των επιχειρήσεων από όλη τη χώρα και τους κλάδους δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τον Σύνδεσμο, στο ΔΣ του ΣΕΒ εισέρχονται ως νέα μέλη η Πέγκυ Αντωνάκου της Google ΝΑ Ευρώπης, η Νάγια Καλογεράκη της Coca-Cola HBC A.G. (CCHBC) και η κυρία Ασημίνα Τζίκα, της βιομηχανίας αλουμινίου ΕΛΒΙΑΛ, ενώ η Ιουλία Τσέτη της UNIPHARMA, που μετέχει ήδη στο ΔΣ, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα Γενικής Γραμματέως.

Η συμμετοχή των γυναικών ενισχύεται και στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ, με 14 παρουσίες συνολικά: είναι η Ιωάννα Παπαδοπούλου της Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕ (η οποία θα είναι και πρόεδρος της γενικής συνέλευσης), η Σόφη Δασκαλάκη- Μυτιληναίου της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, η Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου της ΙΟΝ ΑΕ, η Μαριάννα Πολιτοπούλου της ασφαλιστικής ΝΝ Ελλάδος, η Κωνσταντίνα Ουζουνοπούλου της ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ, η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου από τον «Ελληνικό Κόσμο», η Μαρία Πασχαλίδου της Grantex, η Χριστίνα Λεϊμονή της Microsoft Hellas, η Αλεξάνδρα Πίττα- Χαζάπη της Μελισσοκομικής ΠΙΤΤΑΣ,η Αικατερίνη Μιχαηλίδου της ΕΒΙΕ, η Αγγελική Οικονόμου από την ΝΙΚΑΣ, η Μαρία – Αναργύρου Νίκολιτς της COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε. η Ζήνα Μαυροειδή της E-FRESH, η Θεοδώρα – Ιωάννα Οικονομοπούλου της MARSH Μεσίτες Ασφαλειών. Στο γενικό συμβούλιο θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι από 7 εταιρίες τεχνολογίας/start-ups, όπως και 15 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από την Περιφέρεια.

Στις εκλογές αναμένεται να ανανεωθεί η θητεία τόσο του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου ως προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και του Ευθύμιου Ο. Βιδάλη, ως προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου. Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαλεξόπουλος: για την Ελλάδα, τα επόμενα 5 χρόνια προσφέρουν μία μοναδική ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την οικονομία μας, αγκαλιάζοντας την πράσινη ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την ψηφιακή επανάσταση. Η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε πολλούς επιμέρους τομείς, το ευρωπαϊκό πλαίσιο στηρίζει, οι πόροι προσφέρονται. Το ζητούμενο είναι να επιταχυνθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα όμως να διασφαλιστούν η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής παραγωγής και η διαθεσιμότητα επαρκούς ενέργειας σε ανταγωνιστικό κόστος για όλους. Το βασικό μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης είναι το «Μαζί ανοίγουμε δρόμους».

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Την απογευματινή ανοικτή εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ τους για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα