back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στη χώρα μας. Αφορά σε ασθενή 47 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε απομόνωση, σε σταθερή κατάσταση. Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από σχετικά μικρή μεταδοτικότητα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι ενημέρωση σχετικά με τα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα, θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Πέμπτη.

Μικρότερης έντασης αναμένεται να είναι σήμερα η κακοκαιρία «Genesis» η οποία αναμένεται να εξασθενίσει περαιτέρω τις πρώτες βραδινές ώρες. Ισχυρές καταιγίδες και πιθανόν χαλαζοπτώσεις αναμένονται σήμερα σε Μακεδονία, Ήπειρο, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Περισσότερες από 290 κλήσεις δέχθηκε χθες η πυροσβεστική για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στην επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από το Κίεβο. “Έχετε κάνει πολλά, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, για την καταπολέμηση της διαφθοράς για παράδειγμα” σημείωσε η επικεφαλής της Κομισιόν.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με στοιχεία από τις μυστικές υπηρεσίες, είχαν προειδοποιήσει τον Ζελένσκι ότι ο Πούτιν θα εισβάλλει στην Ουκρανία και εκείνος δεν ήθελε να ακούσει” υποστήριξε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε εκδήλωση των Δημοκρατικών στο Λος Άντζελες. Απαντώντας ο εκπρόσωπος του ουκρανού προέδρου, Μιχαήλ Ποντόλιακ, δήλωσε ότι ο Ζελένσκι ζήτησε προληπτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τα σχέδια εισβολής του Πούτιν, αλλά οι εταίροι της Ουκρανίας “δεν ήθελαν να ακούσουν”. Ως εκ τούτου, όπως είπε, “η φράση “δεν ήθελε να ακούσει” μάλλον χρειάζεται διευκρίνιση”.

Πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών σήμερα στη Γαλλία. Επισφαλείς οι προβλέψεις, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, λόγω του υψηλού ποσοστού που δίνουν στην αποχή. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προβάδισμα εμφανίζει η Συμμαχία της Αριστεράς που έχει συγκροτήσει ο Ζαν Λικ Μελανσόν. Δεύτερο το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και τρίτο εκείνο της Μαρίν Λε Πεν.

Η περουβιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε 2,2 τόνους κοκαΐνης, που προορίζονταν για την Ολλανδία. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε φορτίο με σπαράγγια. Συνελήφθησαν επτά Περουβιανοί και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο Αλβανών, οι οποίοι φέρονται να είναι επικεφαλής του κυκλώματος.

Στη σύλληψη μιας 52χρονης με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων προχώρησαν οι αρχές. Διερευνάται η εμπλοκή της στον τραυματισμό με μαχαίρι του 60χρονου συντρόφου της στην Καλλιθέα.

Σε 4 συλλήψεις και 4 προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές κατά τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα ΠΑΟ Ρουφ – Μακεδονικός για την άνοδο στη Super League 2.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 74-61 επί του Παναθηναϊκού και εξασφάλισε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Basket League. Η επόμενη αναμέτρηση θα γίνει την Τρίτη στο ΟΑΚΑ.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα