back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε χαμηλούς τόνους συνεχίζει να κινείται η Αθήνα, απέναντι στο αφήγημα των Τούρκων αξιωματούχων και σήμερα των δημοσιευμάτων για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

«Η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα» απαντούν διπλωματικές πηγές. Σήμερα η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, αναφέρει πως 22 από τα 23 νησιά στο Αιγαίο που θα έπρεπε να έχουν «μη στρατιωτικό καθεστώς» είναι οπλισμένα και μόνο η Χάλκη δεν έχει στρατιωτικές μονάδες. «Κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα MILLIYET.

Χαμηλής μεταδοτικότητας χαρακτηρίζουν οι ειδικοί την ευλογιά των πιθήκων, μετά και την εμφάνιση δεύτερου κρούσματος στη χώρα μας. Καθησυχαστική η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ανέφερε ότι με τα εως τώρα δεδομένα, δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς.

Τρεις χιλιάδες 682 νέα κρούσματα, 8 θανάτους και 110 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2017, η συμμετοχή των Γάλλων στον σημερινό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι αν ο επανεκλεγείς πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα διαθέτει και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ή θα υποχρεωθεί να «συγκατοικήσει» στην άσκηση της εξουσίας, και να ορίσει πρωθυπουργό πολιτικό του αντίπαλο, ο οποίος με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι ο επικεφαλής της συμμαχίας των κομμάτων της γαλλικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν.

Δύο διαδρομές μέσω Πολωνίας και Ρουμανίας για την εξαγωγή σιτηρών και την αποτροπή μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, έχει οργανώσει η Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Η Ουκρανία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγέας σιτηρών στον κόσμο και έχει ανακοινώσει ότι υπάρχουν περίπου 30 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών που έχουν αποθηκευτεί σε περιοχές που βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Τον σύζυγο της 62χρονης γυναίκας, αλβανικής καταγωγής, που βρέθηκε νεκρή χθες στο σπίτι της στο Γκύζη, συνέλαβαν οι αρχές καθώς δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης διαμονής στη χώρα. Παράλληλα οι αρχές αναμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης σχετικά με τα αίτια του θανάτου της 62χρονης.

Σε έξι συλλήψεις εκ των οποίων 4 ανήλικοι προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια χθες το απόγευμα σε ποδοσφαιρικό αγώνα «ΠΑΟ ΡΟΥΦ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» στο γήπεδο του Ρουφ.

Στην περιοχή των Κάτω Πετραλώνων επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες επιχειρήσεις καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας. «Αλλάξαμε τις Κυριακές μας για να αλλάξουμε την πόλη», τονίζει σε μήνυμά του στο Facebook ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Αβραμίδης και προσθέτει «Για μια Αθήνα που με επιμονή και υπομονή, μέρα με τη μέρα αλλάζει».

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με στόχο το 4 στα 4 στις νίκες, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει απόψε στις 10 παρά τέταρτο, στον Βόλο, το Κόσοβο, για την 4η αγωνιστική του Nations League.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα ανατολικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα