back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Στις ΗΠΑ, είκοσι γερουσιαστές, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν σε αρκετές διατάξεις για την για την επιβολή περιορισμών στην οπλοκατοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα μέτρα που απαιτούν ειδική πλειοψηφία για να εγκριθούν στη Γερουσία, περιλαμβάνουν μια προτροπή προς τις Πολιτείες να αποσύρουν τα όπλα από πρόσωπα που κρίνονται επικίνδυνα, καθώς και άλλα που αφορούν την ψυχική υγεία και την ασφάλεια στα σχολεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε την “πρόοδο” που δεν αρκετή όπως είπε, αλλά είναι “σημαντική”, εκτιμώντας ότι το κείμενο μπορεί να είναι “το πιο σημαντικό για τον έλεγχο των όπλων που θα ψηφίσει το Κογκρέσο εδώ και δεκαετίες”.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα είχαμε δύο επιθέσεις σε σχολείο στο Τέξας, όπου σκοτώθηκαν 19 μικρά παιδιά και σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Υόρκη κατά την οποία σκοτώθηκαν 10 Αφροαμερικανοί.

Η αποχή αναμένεται να είναι ο νικητής στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις έξι ώρα Ελλάδας είχε ψηφίσει το 39,4% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, έναντι 40,75% που είχε ψηφίσει την ίδια ώρα το 2017.

Πάντως το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου θεωρείται αβέβαιο, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι ανάμεσα στους δύο βασικούς συνασπισμούς: του πρόσφατα επανεκλεγέντα Εμμανουέλ Μακρόν και της Αριστεράς με επικεφαλής τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.

«Η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τα δημοσιεύματα» απαντούν διπλωματικές πηγές, αναφερόμενες στα όσα υποστηρίζουν σήμερα τουρκικές εφημερίδες για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, αναφέρει πως 22 από τα 23 νησιά στο Αιγαίο που θα έπρεπε να έχουν «μη στρατιωτικό καθεστώς» είναι οπλισμένα και μόνο η Χάλκη δεν έχει στρατιωτικές μονάδες. «Κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα MILLIYET.

Αποδεκτές χαρακτηρίζει τις ανησυχίες της Τουρκίας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Ο Στόλτενμπεργκ ο οποίος επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο, ανέφερε ότι σε καμία άλλη χώρα που είναι στο ΝΑΤΟ δεν έχουν σημειωθεί τόσες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τρεις χιλιάδες 682 νέα κρούσματα, 8 θανάτους και 110 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας συνελήφθη η 51ενός ετών σύντροφος του 62χρονου που χθες το πρωί βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος από μαχαίρι στην Καλλιθέα. Είχε θεωρηθεί ύποπτη από την πρώτη στιγμή και είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια. Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν ένα ξίφος, 3 μαχαίρια και ένα ψαλίδι.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με στόχο το 4 στα 4 στις νίκες, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει απόψε στις 10 παρά τέταρτο, στον Βόλο, το Κόσοβο, για την 4η αγωνιστική του Nations League.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα ανατολικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα