back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά του αριστερού κόμματος του Ζαν – Λυκ Μελανσόν με το κόμμα του Προέδρου Μακρόν. Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls για τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία φαίνεται να κερδίζουν ποσοστό λίγο πάνω από 25%. Σύμφωνα με το κανάλι France2 η παράταξη Μακρόν αναμένεται να προηγηθεί στις έδρες, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές εάν θα διασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία. Στην τρίτη θέση με 18,9% βρίσκεται το εθνικιστικό κόμμα.

Στις πρώτες δηλώσεις της, η Μαρίν Λεπέν, κάλεσε το εκλογικό σώμα να μην ψηφίσει Μακρόν στο δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, καθώς όπως είπε η Γαλλία κινδυνεύει να μπει σε ένα τούνελ για τα επόμενα 5 χρόνια. Στράφηκε ωστόσο και κατά του Μελανσόν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του δεν σέβεται την ιδιοκτησία.

Με στόχο το 4 στα 4 στις νίκες, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει αυτή την ώρα, στον Βόλο, το Κόσοβο, για την 4η αγωνιστική του Nations League. 0 – 0 το σκορ στο 16 λεπτό της αναμέτρησης.

Νέο παραλήρημα Ενρτογάν: Βάζει εκ νέου στο στόχαστρο τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον αποκαλεί ψεύτη, γιατί – όπως ισχυρίζεται – δεν τήρησε όσα συμφωνήθηκαν στην κατ ίδιαν συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, ενώ εκτοξεύει εκ νέου απειλές ότι ‘’οι Έλληνες θα υποστούν ότι και οι πρόγονοί τους πριν 100 χρόνια’’. Οι δηλώσεις έγιναν σήμερα σε κομματική συνάντηση νέων στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας.Είχε προηγηθεί μπαράζ δημοσιευμάτων για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Σύμφωνα με αυτά ‘’22 από τα 23 νησιά του Αιγαίου θα έπρεπε να έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς’’, ενώ – σύμφωνα πάντα με τον φιλοκυβερνητικό τύπο Ρόδος, Χίος και Λέσβος είναι νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία.

«Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τα δημοσιεύματα» σχολίασαν μεταξύ άλλων κυβερνητικές πηγές. Χείρα βοηθείας στην Άγκυρα έτεινε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, έκανε λόγο για ‘’Θεμιτές ανησυχίες της Άγκυρας αναφορικά με την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας, στη βορειο-ατλαντική συμμαχία’’ ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία, ‘’σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ με δεδομένη τη στρατηγική θέση της, στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής’’.

4.682 νέα κρούσματα κορωνοϊου, 8 θανάτους και 110 διασωληνωμένους ασθενείς covid ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Νεκρός από σφαίρες συγχωριανού του έπεσε 22χρονος στο χωριό Αργουλιό, Μυλοπόταμου στο Ρέθυμνο. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο 45χρονος δράστης. Σύμφωνα με πληροφορίες θύτης και θύμα είχαν κτηματικές διαφορές. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων.

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας συνελήφθη 52χρονη για τον σοβαρότατο τραυματισμό με μαχαίρι του 62χρονου συντρόφου της, χθες, στο διαμέρισμά τους στην Καλλιθέα.

Στις ΗΠΑ.. .

Συμφωνία επί της αρχής για ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο για τον έλεγχο των όπλων, ανακοίνωσε δικομματική ομάδα γερουσιαστών. ‘’Για την «την πιο σημαντική νομοθεσία για την ασφάλεια των όπλων που έχει θα έχει ψηφιστεί στο Κογκρέσο εδώ και δεκαετίες» έκανε λόγο με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν..

Δύο διαδρομές μέσω Πολωνίας και Ρουμανίας για την εξαγωγή σιτηρών και την αποτροπή μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, έχει οργανώσει η Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 24,3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα