back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μ. Παγώνη: Δεν ανησυχούμε για την ευλογιά των πιθήκων αλλά πρέπει να προσέχουμε

Διαβάστε επίσης

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για τον κίνδυνο διασποράς της ευλογιάς των πιθήκων στον γενικό πληθυσμό, μετά και την εμφάνιση δεύτερου κρούσματος στη χώρα μας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Χρήστο Κάππο η κ. Παγώνη διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ανησυχία, είναι μία ιογενής λοίμωξη» και τόνισε ότι «δεν μεταδίδεται όπως ο κορωνοϊός».

Όπως εξήγησε μεταδίδεται με τα σωματίδια μέσω της αναπνευστικής οδού αλλά περισσότερο όταν έρχεσαι σε πλήρη επαφή με τον ασθενή.  «Πρόβλημα θα υπάρχει αν αγγίξουμε κάποιον που νοσεί ή αν χρησιμοποιούμε για παράδειγμα την ίδια πετσέτα ή ξαπλώσουμε στα ίδια σεντόνια» σημείωσε.

Η ίδια συστήνει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που έρθουμε  σε επαφή με κάποιο κρούσμα, ειδικά όταν έχει εξανθήματα. «Στα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, οι γνωστές Αρχές υγιεινής και σχολαστικό πλύσιμο χεριών».

Τέλος, αναφερόμενη στον κορονοϊό τόνισε ότι «ο ιός δεν έχει φύγει» και  εκτίμησε ότι «θα χρειαστεί μία ενισχυτική δόση εμβολίου το φθινόπωρο η οποία θα καλύπτει τις παραλλαγές του ιού»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα