back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πτώση για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη

Διαβάστε επίσης

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επέστρεψε στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε στο Νο6, ενώ για πρώτη φορά μετά το 2003 δεν υπάρχει εκπρόσωπος των Big3 στις δύο πρώτες θέσεις.

Η αφαίρεση των βαθμών από το περσινό Roland Garros έφερε ιστορική αλλαγή, καθώς ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Σάσα Ζβέρεφ ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.2! Ο 26χρονος Ρώσος ήταν στο Νο.1 για τρεις εβδομάδες τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, από την πλευρά του, έπεσε στο Νο.3, βγαίνοντας από το Top 2 για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2018. Όλα αυτά, μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ παραμονής στο Νο.1 του κόσμου που κατέχει η Στέφι Γκραφ (377 εβδομάδες)!

«Θύμα» της αφαίρεσης των βαθμών από το γαλλικό σλαμ είναι και ο περσινός φιναλίστ Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.6), που βγήκε από την τοπ πεντάδα για πρώτη φορά μετά το Μάρτιο το 2021. Τη θέση του πήρε ο φετινός φιναλίστ Κάσπερ Ρουντ, που έγινε ο πρώτος Νορβηγός που φτάνει στο Top 5.

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη έχασε την ευκαιρία της στο Νότιγχαμ (όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια που την απέκλεισε) και έπεσε στο Νο.6 του κόσμου. Στην πρώτη πεντάδα επέστρεψε η Αρίνα Σαμπαλένκα, φιναλίστ του Libema Open. Στην WTA η αφαίρεση των βαθμών από το περσινό RG έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα