back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τροπολογία ΛΑΡΚΟ: ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία

Διαβάστε επίσης

Τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή, τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στον ειδικό εκκαθαριστή της ΛΑΡΚΟ να προβεί στην καταγγελία όλων των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας.

«Για καραμπινάτη πολιτική αλητεία και ωμό εκβιασμό απέναντι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ», κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας «έκτρωμα», όπως την χαρακτήρισε.

«Εσείς οι πολιτικά βρώμικοι για να παραδώσετε καθαρή την εταιρεία στο νέο επενδυτή τον Αύγουστο, πετάτε στο δρόμο τους εργαζόμενους», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ένα σκουριασμένο βαρίδι,αλλά μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, ένας πραγματικός θησαυρός για τη χώρα.

Ο κ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ ανάλογο αίτημα υπεβλήθη στη συνέχεια και από 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την άποψη πως η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την παραγωγή νικελίου, συσσωρευτών και ανεμογεννητριών, δηλαδή για όλο το πλαίσιο της πραγματικής πράσινης μετάβασης, διατύπωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.
Σημειώνεται ότι το θέμα έθεσε πρώτος ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ζητώντας την απόσυρση της κατάπτυστης -όπως την χαρακτήρισε- ρύθμισης που συνιστά έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων αλλά και των παραγωγικών δυνατοτήτων της ΛΑΡΚΟ.

Για απαράδεκτη τροπολογία της τελευταίας στιγμής, έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπουλου κάλεσε την κυβέρνηση να μην επιμείνει σε λύσεις όπως οι απολύσεις εργαζομένων και το σπάσιμο της εταιρείας που οδηγούν σε απόλυτο αδιέξοδο.

Εγκληματικό χαρακτήρισε αυτό που γίνεται με τη ΛΑΡΚΟ, ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση, ενώ ο Κλέων Γρηγοριάδης από το ΜέΡΑ25 είπε πως «με μια τροπολογία που ήρθε στη Βουλή με μαφιόζικο τρόπο, θα μείνουν στο δρόμο 1084 εργαζόμενοι».

Για μια γενναία απόφαση της κυβέρνησης στη δύσκολη αυτή μετάβαση της ΛΑΡΚΟ, ώστε η εταιρεία να γίνει κερδοφόρα στο μέλλον, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα