back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες απώλειες 4,6% σημείωσε ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά το χθεσινό “ξεπούλημα” στη Wall Steet, και τις πληθωριστικές πιέσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Έως και το 4,6%, εκτοξεύθηκε η τιμή του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ δεν αφήνουν κανένα απέξω” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ότι με την τροπολογία αυτή, θα χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατέθεσαν αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

«Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη σημαίνει απαξίωση του δημόσιου πλούτου, φτωχοποίηση και ανεργία για τους εργαζόμενους», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και στην οικονομική της πολιτική για τη μείωση της φορολογίας, παρά την πρόσθετη πίεση στα δημόσια οικονομικά που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ.

«Στηρίζουμε τη μετάβαση από την ενισχυμένη εποπτεία στην κανονική εποπτεία. Θεωρώ πως αυτό σηματοδοτεί μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Οι σχέσεις Ελλάδος- ΗΠΑ, οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και η κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα, με τον νέο Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση του Στρατηγικού Διαλόγου για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία και την ενέργεια. Παράλληλα διατύπωσε την έντονη αντίθεσή του με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία και μάλιστα βαρέως οπλισμού, που προέρχεται από κρίσιμες στρατιωτικά θέσεις στα νησιά και στη μεθόριο της χώρας. Επίσης ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη οι ΗΠΑ να καταδικάσουν ευθέως τις υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο και να παγώσουν την πώληση των F16 στη γείτονα, καθώς δεν μπορεί οι ΗΠΑ να δίνουν αεροσκάφη στην Τουρκία προκειμένου να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο με υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Έντονη λογομαχία μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, νωρίτερα, στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, στην Κωνσταντινούπολη. Μεταξύ άλλων, ο Ακάρ έκανε λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία. “Πάρτε πίσω το Casus Belli”, του είπαν οι Έλληνες βουλευτές.

Μπουρίνι ξέσπασε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια. Παρότι είχε ήλιο και όχι ιδιαίτερη συννεφιά, οι ουρανοί «άνοιξαν», πιάνοντας πολλούς «απροετοίμαστους».

Έντονα καιρικά φαινόμενα ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, σχετικά με τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς παραπέμπεται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος. Μαζί του παραπέμπεται σε δίκη και ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας.

Την παραπομπή σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και τους τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα, Ελένη Τουλουπάκη, όσον αφορά τoυς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, προτείνει η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου – Φουρλή. Απαλλακτική η πρόταση της εισαγγελέως σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή, για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους.

“Ο προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη”, σχολίασε η Κουμουνδούρου. “Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”, απάντησε η ΝΔ.

Με οριακή πλειοψηφία, με ψήφους 4 έναντι 3, αθωώθηκε από το Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοίας, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανήλικης αθλήτριας. Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα της 21χρονης σήμερα αθλήτριας που κατήγγειλε τον προπονητή ξέσπασε σε κλάματα. Αυτή την ώρα γίνεται συζήτηση επί των ελαφρυντικών που ζητά ο κατηγορούμενος.

8083 νέα κρούσματα, 12 θανάτους και 109 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Σε περισσότερες από δύο χιλιάδες 660 προσαγωγές, 796 συλλήψεις, εκ των οποίων 97 για ναρκωτικά, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε μια εβδομάδα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης και της πάταξης των παράνομων δραστηριοτήτων στο Κέντρο της Αθήνας.

To ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ενέταξε σε μαύρη λίστα 49 βρετανούς πολίτες, ανάμεσά τους 29 δημοσιογράφους και εκπροσώπους του Τύπου, λόγω της κάλυψης του πολέμου στην Ουκρανία. Στη λίστα περιλαμβάνονται διακεκριμένοι ρεπόρτερ του BBC, του Sky News, του Guardian και των Financial Times. Θα απαγορεύεται η είσοδός τους στη Ρωσία. Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου κατηγορούνται ότι “εμπλέκονται εκούσια στη διάδοση ψευδούς και μεροληπτικής πληροφόρησης για τη Ρωσία και τα γεγονότα στην Ουκρανία και το Ντονμπάς”. Στη λίστα περιλαμβάνονται 20 βρετανοί υπήκοοι με διασυνδέσεις στην αμυντική βιομηχανία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου 29 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα