back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο σχετικά με τις υψηλές τιμές στα καύσιμα, προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του που μεταδίδεται αυτή την ώρα στην ΕΡΤ1. Σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης που προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, η παρέμβαση «θα γίνει ίσως με πιο ενισχυμένο τρόπο», θα αφορά τους επόμενους μήνες και όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός «το αντέχουμε δημοσιονομικά».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα επανέλαβε ότι «διάλογο με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε και οι αιτιάσεις της Τουρκίας όπως εκφράστηκαν στις επιστολές προς τον ΟΗΕ είναι τελείως παράλογες στο βαθμό που εγείρουν ζητήματα κυριαρχίας της Ελλάδας».

Την ανάγκη να πιεστεί η Τουρκία για να ανοίξει τους διαύλους με την Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης και να επιστρέψουμε σε έναν διάλογο ύφεσης, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη. Τόνισε την ανάγκη οι ΗΠΑ να καταδικάσουν ευθέως τις υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο και να παγώσουν την πώληση των F16 στη γείτονα, καθώς δεν μπορεί οι ΗΠΑ να δίνουν αεροσκάφη στην Τουρκία προκειμένου να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο με υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, στην Κωνσταντινούπολη. Μεταξύ άλλων, ο Ακάρ έκανε λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία. “Πάρτε πίσω το Casus Belli”, του απάντησαν οι Έλληνες βουλευτές.

Τα αιτήματα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να παγώσουν εάν δεν βρεθεί μια συμφωνία με την Τουρκία –η οποία μπλοκάρει επί του παρόντος τις υποψηφιότητές τους– πριν από τη σύνοδο κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στα τέλη του μηνός, εκτίμησε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν.

Oι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ προστατεύονται, ενόψει της ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Τα μέτρα που θεσπίζονται δεν αφήνουν κανέναν απέξω, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στα πυρά που δέχεται από την αντιπολίτευση, για την κυβερνητική τροπολογία.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, επί της τροπολογίας.

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος αθλήτριάς του πριν δέκα χρόνια. Ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στην φυλακή, καθώς το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση. Νωρίτερα οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα του 39χρονου για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Την παραπομπή σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και τους τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα, Ελένη Τουλουπάκη, όσον αφορά τoυς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, προτείνει η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου – Φουρλή. Απαλλακτική η πρόταση της εισαγγελέως σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή, για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους.

8083 νέα κρούσματα, 12 θανάτους και 109 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Η Ουκρανία έχει παραλάβει «περίπου το 10% των όπλων» που ζητάει από τους Δυτικούς εταίρους της ώστε να αντιμετωπίσει επί του πεδίου τον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», ιδίως στο Ντονμπάς, όπου οι Ρώσοι εδώ και πολλές εβδομάδες προωθούνται και έχουν θέσει σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιοχή του Λουχάνσκ, πρόσθεσε η Υπουργός άμυνας.

Το Κίεβο γνωστοποίησε απόψε ότι παρέλαβε τις σορούς 64 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το χαλυβουργείο Αζοφστάλ, τον τελευταίο θύλακα αντίστασης στη Μαριούπολη, στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής με τη Ρωσία, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός των ρώσων στρατιωτών.

Μια ανάσα από τον τίτλο του πρωταθλητή είναι ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ καθώς κέρδισε πριν από λίγο και στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με σκορ 78-72.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα