back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Κεραμέως: Έρχονται πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Διαβάστε επίσης

Για μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την επέκταση ωραρίου στα ολοήμερα σχολεία της χώρας και για την πανεπιστημιακή αστυνομία, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο κεντρικό μαγκαζίνο του Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Φέτος για πρώτη χρονιά γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών πιο νωρίς, πριν από τον 15αύγουστο, τόνισε η υπουργός Παιδείας και υπεραμύνθηκε της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και του συντελεστή βαρύτητας τονίζοντας ότι «επιδίωξη είναι τα Πανεπιστήμια να αποκτήσουν λόγο στα κριτήρια εισαγωγής και να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση».

Αναφερόμενη στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία επεσήμανε πως όλα πάνε βάση σχεδιασμού. «Ο νόμος προβλέπει έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, Από τη στιγμή που έγιναν προσφυγές έπρεπε να τις κρίνει το ΣτΕ το οποίο και αποφάνθηκε για τη συνταγματικότητα του νόμου όπως υποστηρίζαμε κι εμείς. Με το που θα εκδοθεί το ΠΔ θα προχωρήσουμε άμεσα στην εφαρμογή του» και πρόσθεσε απαντώντας στις αντιδράσεις ότι «κακώς προβλέφθηκε η πανεπιστημιακή αστυνομία από τη στιγμή που υπήρχε η ρύθμιση του 2019 που επέτρεπε την παρέμβαση αστυνομίας σε περιπτώσεις ανομίας, ότι αυτό έγινε για να υπάρχει πρόληψη από ειδικά εκπαιδευμένη ειδική ομάδα όπου τα μέλη της είναι κι αυτοί απόφοιτοι πανεπιστημίου, ξέρουν πως λειτουργούν τα πανεπιστήμια και έχουν ενσυναίσθηση».

Σχετικά με το νόμο για τα ΑΕΙ ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση η κ. Κεραμέως είπε πως ο αριθμός των σχολίων είναι πάρα πολύ μικρός και βάση αυτών γίνονται βελτιωτικές παρεμβάσεις: «είμαστε εδώ για να προχωράμε σε βελτιωτικές αλλαγές».

Τέλος, σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία και την επέκταση του ωραρίου η υπουργός είπε πως θα εφαρμοστεί σε πάνω από τα μισά σχολεία της χώρας από τον προσεχή Σεπτέμβριο, σε 5.000 τμήματα χωρίς κριτήρια πρόσβασης με στόχο την επέκταση του ωραρίου έως και τις 18:00 και πρόσθεσε: «προχωράμε σε 8.586 προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι φτάνοντας μέσα σε δύο χρόνια περίπου τις 25.000 προσλήψεις όταν επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε μία. Από το φθινόπωρο θα προχωρήσουμε σε νέες προσλήψεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά για την εφαρμογή του ολοήμερου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα