back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Novartis: Την παραπομπή Παπαγγελόπουλου σε Ειδικό Δικαστήριο προτείνει η αντεισαγγελέας

Διαβάστε επίσης

Την παραπομπή σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, προτείνει η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου – Φουρλή.

H εισαγγελική λειτουργός σε πολυσέλιδη πρόταση στο Δικαστικό Συμβούλιο που αριθμεί περίπου τετρακόσιες σελίδες προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι τρεις εισαγγελείς, Ελένη Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι επίκουροι εισαγγελικοί Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας αναφορικά με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλοου, η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολο της απαλλακτική. Να μην γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου με αφορμή την απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής: «Η σημερινή πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ελένης Μετσοβίτου, να μη γίνει κατηγορία σε βάρος μου, αλλά και των άλλων δημοσιογράφων, για τη δήθεν σκευωρία της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου- Mioni, είναι η πρώτη δικαίωση για τις άδικες κατηγορίες σε βάρος μας, με μοναδικό στοιχείο ότι ως ερευνητές δημοσιογράφοι, κάναμε τη δουλειά μας. Αποκαλύψαμε την πορεία του μαύρου πολιτικού χρήματος, και αποφέραμε με τα δημοσιεύματα μας και τις εκπομπές μας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα ελληνικά δημόσια ταμεία. Η υπόθεση της σκευωρίας και της στημένης δίωξης σε βάρος μας δεν έχει τελειώσει, εκκρεμεί άλλωστε το βούλευμα του Πενταμελούς Συμβουλίου του Ειδικού δικαστηρίου για την τελική κρίση. Δείχνει όμως, ότι ο αγώνας για να αποδείξουμε το αυτονόητο, την αθωότητά μας δηλαδή, είχε απήχηση στη Δικαιοσύνη και έδειξε ότι τελικά υπάρχει ελπίδα!

Η πρόταση για παραπομπή όμως των εισαγγελέων και του πρώην υπουργού δείχνει ότι η σκευωρία της σκευωρίας συνεχίζεται!Πάντως και το ρεπορτάζ συνεχίζεται!».

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων έχουν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

 

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα