back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ – Η ατζέντα των επαφών του με Μητσοτάκη – Σταϊκούρα

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος στις 11:15 θα συναντηθεί στο ΥΠΟΙΚ με τον Χρήστο Σταϊκούρα και στη συνέχεια οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Στις 13:30 ο κ. Λίντνερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ στη Deutsche Welle «στόχος της επίσκεψης του Κρίστιαν Λίντνερ στην Αθήνα είναι να δοθεί ένα μήνυμα για τη συνεργασία Γερμανίας και Ελλάδας στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής». «Ο υπ. Οικονομικών Λίντνερ είναι έτσι ο πρώτος ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών που ταξιδεύει στην Ελλάδα μετά το 2013. Το περιεχόμενο των συνομιλιών θα αφορά τρέχοντα ζητήματα καθώς και τη μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου» κατήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία επίσκεψη Γερμανού υπ. Οικονομικών στην Ελλάδα ήταν του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2013, όταν υπ. Οικονομικών ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας και πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Την ατζέντα τότε μονοπωλούσε η ευρωκρίση και το ελληνικό ζήτημα, με τον Β. Σόιμπλε να πρεσβεύει το δόγμα της σκληρής λιτότητας απορρίπτοντας ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η επίσκεψη Λίντνερ στην ελληνική πρωτεύουσα, στη σκιά πλέον του πολέμου στην Ουκρανία, των ανησυχητικών πληθωριστικών τάσεων ανά την Ευρώπη και της επαπειλούμενης ενεργειακής κρίσης, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν πρέπει να θεωρείται, τέλος, τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας, δεδομένου ότι στο κρίσιμο Eurogroup της 16ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο ψηλά στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται η συζήτηση σε επίπεδο υπ. Οικονομικών για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας βάσει της 14ης αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία. Η πολιτική απόφαση επ’ αυτού αναμένεται στα τέλη Αυγούστου.

Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από Deutsche Welle

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα