back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α. Τσίπρας: Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και σχέδιο

Διαβάστε επίσης

«Η εμμονική διαχείριση της οικονομίας εκ μέρους της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την επιπόλαιη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί οδηγεί τη χώρα σε υπαρξιακούς κινδύνους» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του ΣΕΒ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό σχέδιο για ανάσχεση της ακρίβειας και προστασία της κοινωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αρνητική την επίδραση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας ειδική αναφορά τόσο στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης όσο και στη διαχείριση της πανδημίας.

Σκληρή ήταν η κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι με τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας η χώρα οδηγείται σε ένα πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

«Από μέρος της λύσης, γινόμαστε μέρος της κρίσης, από πυλώνας ασφάλειας σε αφύλαχτο προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης» ανέφερε, εξηγώντας πως αν χρειαστεί να προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία «ας μην έχουμε αυταπάτες, θα είμαστε μόνοι μας». Μάλιστα συνέδεσε την αναφορά του αυτή με την Τουρκία και τη στάση της γείτονος στον πόλεμο της Ουκρανίας και των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. «Την ίδια στιγμή που οι γείτονες μας, ούτε καν τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν υποχρεούται να τηρήσουν, εμείς στέλνουμε πολεμικό υλικό εναντίον της Ρωσίας, χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας» ήταν η παρατήρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 19:00, θα ακολουθήσει η Ανοικτή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, η οποία θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ τους.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα