back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Με περισσότερη ευελιξία, επανεπενδύσεις ομολόγων, αλλά και την αξιοποίηση ενός νέου εργαλείου θα προσπαθήσει η ΕΚΤ να στηρίξει τις πλέον ευάλωτες στις “επιθέσεις” των αγορών οικονομίες, προκειμένου να αποφύγει την εκτίναξη του κόστους δανεισμού τους και τον “κατακερματισμό” της αγοράς κρατικού χρέους, όπως ανακοινώθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Τράπεζας. Ήδη η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να παρέμβει λειτουργεί θετικά στην αγορά. Σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου υποχωρεί στο 4,28%, ενώ χθες είχε υπερβεί ενδοσυνεδριακά ακόμη και το 4,7%. Η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού ομολόγου επανήλθε – έστω και οριακά- κάτω από το 4%, στο 3,95%.

Αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1,16 δις ευρώ για τον Μάιο και 2,9 δις ευρώ για το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου. Η υπερεκτέλεση οφείλεται στην παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022, στην καλύτερη απόδοση των φόρων του προηγούμενου έτους που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2022, στην καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους, καθώς και στην είσπραξη της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ που είχε προβλεφθεί ότι θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα στήριξης για τις τιμές των καυσίμων, όπως δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε, το σχέδιο θα έχει ορίζοντα τριμήνου και θα κινείται στη λογική της κάρτας καυσίμων. Εξετάζεται το ποσό της επιδότησης, αλλά και η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων. Οι νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα αναμένεται να εφαρμοστούν από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος μίλησε επίσης στον ΣΚΑΪ.

Στο 12,5% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο, έναντι 17,2% τον αντίστοιχο μήνα του 2021 και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 12,6% του Μαρτίου 2022.

“Η εμμονική διαχείριση της οικονομίας εκ μέρους της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την επιπόλαιη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί οδηγεί τη χώρα σε υπαρξιακούς κινδύνους”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απο το βήμα του ΣΕΒ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα εφαρμόσει ενα ριζοσπαστικό σχεδιο για ανάσχεση της ακρίβειας και προστασία της κοινωνίας. “Ο κ. Τσίπρας παραμένει ο τελευταίος πολιτικός στον πλανήτη που δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της παγκόσμιας κρίσης”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε για παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της Τουρκίας, με την “κακομαθημένη”, όπως είπε, Ελλάδα είτε να μετέχει σε αυτό επειδή δεν το αντιλαμβάνεται, είτε επειδή ανέλαβε οικειοθελώς ρόλο κομπάρσου, ενώ δεν παρέλειψε και τις αναφορές στη μικρασιατική καταστροφή.

Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων, ανακοίνωσε το ευρωπαϊκό γραφείο του ΠΟΥ. “Εικοσιπέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει περισσότερα από 1.500 κρούσματα, δηλαδή το 85% του παγκόσμιου συνόλου, “, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Χανς Κλούγκε, ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης. Προτεραιότητα για τον Οργανισμό, πρόσθεσε, η αναχαίτιση της μετάδοσης.

Δεκαπέντε οι ασθενείς που κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 103 οι διασωληνωμένοι – 9.288 τα νέα κρούσματα, 1274 οι πιθανές επαναλοιμώξεις.

Με 157 θετικές ψήφους υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ. Σύσσωμη η αντιπολίτευση, με 143 αρνητικές ψήφους, καταψήφισε την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να καταγγείλει τις συμβάσεις των εργαζομένων.

Για την 6η Ιουλίου διέκοψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τους κατηγορούμενος στην υπόθεση της ΧΑ, μετά τα αιτήματα για αναστολή εκτέλεσης ποινής που υποβλήθηκαν από συνολικά 4 κατηγορούμενους, τους Λαγό, Καλαρίτη, Πανταζή και Σταμπέλο. Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε ήδη την απόρριψη και των τεσσάρων αιτημάτων. Την αποφυλάκισή του για οικογενειακούς λόγους ζήτησε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, Γιάννης Λαγός. Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση διέκοψε λίγο πριν τις 15:00 λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα στο κτίριο.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Παίδων “Αγία Σοφία” ένας 14χρονος μετά τη φωτιά σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο 14χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Σε λειτουργία από σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, το οποίο αφορά 300.000 δικαιούχους και θα υλοποιηθεί κατά την περίοδο από την 1η Αυγούστου 2022 έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Το ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, μετά τον αιφνίδιο θάνατο της διευθύντριας της Πινακοθήκης, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του να δοθεί το όνομα της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για τα προβλήματα που δημιούργησε η χθεσινή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη, διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Με την Μακάμπι Χάιφα κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Ισραήλ στις 19 ή 20 Ιουλίου και η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη στις 26 ή 27 Ιουλίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα