back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Με μια δήλωση-έκπληξη, χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν σε ραδιοφωνική συνέντευξη δήλωσε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί «μεταξύ λογικών ανθρώπων» μια συμφωνία για να μοιραστούν τα Γλυπτά, το Μουσείο της Ακρόπολης και το Βρετανικό Μουσείο. Ερωτηθείς εάν κάποια από τα γλυπτά θα μπορούσαν να “μεταφερθούν στην Ελλάδα για ένα ικανό διάστημα και εν συνεχεία να επιστραφούν στο Λονδίνο”, ο Όσμπορν απάντησε: “Αυτού του είδους η συμφωνία μπορεί να είναι κατάλληλη, αν και δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος όλων των μελών του ΔΣ του Βρετανικού Μουσείου”.

Να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των νόμιμων – όπως είπε -ανησυχιών της Τουρκίας, για να γίνει δεκτό το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ επανέλαβε ο Τούρκος Πρόεδρος σε τηλεφωνική συνομιλία με τον γ.γ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. “Εποικοδομητική” χαρακτήρισε τη συνομιλία τους ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Οι δηλώσεις της τουρκικής πλευράς το τελευταίο διάστημα «δεν βοηθούν τον εποικοδομητικό διάλογο και τη σταθερότητα στην περιοχή», ενώ «ιδιαίτερα η επιθετική ρητορική, καθώς και η τουρκική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δίνουν αφορμή για ανησυχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστιαν Βάγκνερ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας το πρωί στους βουλευτές του κόμματός του, έκανε αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας μάλιστα πως «αν η Ελλάδα επιμείνει, αυτό θα πάρει από εδώ και στο εξής».

Στο κόκκινο η Μύκονος με 37% θετικότητα στα τεστ για τον κορονοϊό. Ακολουθεί η Σαντορίνη με 25,32%. Υψηλά ποσοστά εμφανίζουν επίσης η Δυτική και η Ανατολική Αττική με 16% και 12% αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι κάτω από 4% για τον έλεγχο μιας επιδημίας.

Στην επιδημιολογική εικόνα του 24ωρου, 9288 νέα κρούσματα, 15 θανάτους και 103 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ρωσίας από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιν πίνγκ, ο οποίος σήμερα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Πεκίνο προχώρησε στην πιο ξεκάθαρη δήλωση υποστήριξης στον Ρώσο πρόεδρο, από την εισβολή στην Ουκρανία, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος δηλώνει πως δεσμεύεται να υποστηρίξει την «κυριαρχία και ασφάλεια» της Μόσχας. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών και της βιομηχανίας.

Εν τω μεταξύ, νέα στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, αναμένεται να ανακοινώσουν οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας που ολοκληρώνεται αύριο στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον γ.γ της Συμμαχίας.

Την ίδια ώρα -και ενώ πληθαίνουν τα σχετικά δημοσιεύματα- στην Ιταλία όλοι θεωρούν δεδομένο ότι αύριο ο Μάριο Ντράγκι, ο Όλαφ Σολτς και ο Εμμανουέλ Μακρόν θα μεταβούν στο Κίεβο, όπου αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύει συνέχεια τα νησιά μας με υποδομές, να δημιουργεί νέες δουλειές για τους νέους, να φροντίσει για τη συγκοινωνία και για τις τοπικές δομές υγείας και εκπαίδευσης, αλλά και να βοηθήσει να γίνει πράξη η πράσινη μετάβαση που μπορεί να αναδειχθεί σε μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, ειδικά για τα μικρότερα νησιά”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τους δημάρχους των 42 νησιών της χώρας, με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων.

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό σχέδιο για ανάσχεση της ακρίβειας και προστασία της κοινωνίας», υπογράμμισε νωρίτερα από τον ΣΕΒ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Με περισσότερη ευελιξία, επανεπενδύσεις ομολόγων, αλλά και την αξιοποίηση ενός νέου εργαλείου θα προσπαθήσει η ΕΚΤ να στηρίξει τις πλέον ευάλωτες στις “επιθέσεις” των αγορών οικονομίες. Στο 4,28% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου, κάτω από το 4% το ιταλικό ομόλογο.

Με 157 ψήφους ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ. Σύσσωμη η αντιπολίτευση, με 143 ψήφους, καταψήφισε την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να καταγγείλει τις συμβάσεις των εργαζομένων.

Για τις 6 Ιουλίου διέκοψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τη δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης εξέδωσε για δεύτερη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ζητείται, η -εκ νέου- καταδίκη του ναζιστικού αυτού μορφώματος που εξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα. Μάλιστα στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι το ψήφισμα αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας και κατά του φασισμού του ρατσισμού και την ξενοφοβίας.

Σε λειτουργία από σήμερα έως τις 23 Ιουνίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, το οποίο αφορά 300.000 δικαιούχους και θα υλοποιηθεί κατά την περίοδο από την 1η Αυγούστου 2022 έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Τον φάκελο «Αθήνα – τουριστικός προορισμός» ανοίγει αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι ο Αθήνα 9,84. Ο σταθμός της πόλης δίνει το μικρόφωνο σε εκπροσώπους της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων που αναδεικνύουν την τουριστική εικόνα της Αθήνας. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και εμπλεκόμενων φορέων μιλούν για τoν στόχο διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, τις επενδύσεις, το airbnb και την -εκ νέου- παρουσίαση της Αθήνας μετά την πανδημία. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την ήττα με 2-1 σετ γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Νικ Κύργιος και αποκλείστηκε από το τουρνουά του Χάλε.

Την επέκταση της συνεργασίας της για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Μαροκινό επιθετικό Γιουσέφ Ελ Αραμπί ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21έναν έως 31έναν βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα