back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών προσδιόρισε ο πρωθυπουργός ως προτεραιότητα για την κυβέρνηση όταν δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μιλώντας πριν από λίγο στη Γενική συνελευση του ΣΕΒ.

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ρωσίας από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιν πίνγκ, ο οποίος σήμερα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Το Πεκίνο προχώρησε στην πιο ξεκάθαρη δήλωση υποστήριξης στον Ρώσο πρόεδρο, από την εισβολή στην Ουκρανία, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος δηλώνει πως δεσμεύεται να υποστηρίξει την «κυριαρχία και ασφάλεια» της Μόσχας. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών και της βιομηχανίας.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν επιπλέον 1 δις δολάρια, υπό μορφή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν. Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε τη χορήγηση επιπλέον 225 εκατ. δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους.

Επίσης, νέα στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, αναμένεται να ανακοινώσουν οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας ,οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται αύριο στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα -και ενώ πληθαίνουν τα σχετικά δημοσιεύματα- στην Ιταλία όλοι θεωρούν δεδομένο ότι αύριο ο Μάριο Ντράγκι, ο Όλαφ Σολτς και ο Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβούν στο Κίεβο, όπου αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Με μια δήλωση-έκπληξη, χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο Πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν σε ραδιοφωνική συνέντευξη δήλωσε ότι «μεταξύ λογικών ανθρώπων» θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία για να μοιραστούν τα Γλυπτά, το Μουσείο της Ακρόπολης και το Βρετανικό Μουσείο.

Ερωτηθείς εάν κάποια από τα γλυπτά θα μπορούσαν να “μεταφερθούν στην Ελλάδα για ένα ικανό διάστημα και εν συνεχεία να επιστραφούν στο Λονδίνο”, ο Όσμπορν απάντησε: “Αυτού του είδους η συμφωνία μπορεί να είναι κατάλληλη, αν και δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος όλων των μελών του ΔΣ του Βρετανικού Μουσείου”.

Να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των νόμιμων – όπως είπε -ανησυχιών της Τουρκίας, για να γίνει δεκτό το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ επανέλαβε ο Τούρκος Πρόεδρος, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον γ.γ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. “Εποικοδομητική” χαρακτήρισε τη συνομιλία τους ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Οι δηλώσεις της τουρκικής πλευράς το τελευταίο διάστημα «δεν βοηθούν τον εποικοδομητικό διάλογο και τη σταθερότητα στην περιοχή», ενώ «ιδιαίτερα η επιθετική ρητορική, καθώς και η τουρκική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δίνουν αφορμή για ανησυχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστιαν Βάγκνερ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας το πρωί στους βουλευτές του κόμματός του, έκανε αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας μάλιστα, πως «αν η Ελλάδα επιμείνει, αυτό θα πάρει από εδώ και στο εξής».

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων. Όπως σημείωσε ο κ.Τσίπρας “η κυβέρνηση καταθέτει ένα ιδιαίτερα προβληματικό νομοσχέδιο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως διαβούλευση με την Πανεπιστημιακή κοινότητα”. Ένα νομοσχέδιο, πρόσθεσε, που έρχεται να συμπληρώσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που άφησε πέρσι και θα αφήσει και φέτος δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους εκτός πανεπιστημίων για να τους ωθήσει στα ιδιωτικά κολέγια.

Στο κόκκινο η Μύκονος με 37% θετικότητα στα τεστ για τον κορονοϊό. Ακολουθεί η Σαντορίνη με 25,32%. Υψηλά ποσοστά εμφανίζουν επίσης η Δυτική και η Ανατολική Αττική με 16% και 12% αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι κάτω από 4% για τον έλεγχο μιας επιδημίας.

9288 νέα κρούσματα,15 θανάτους και 103 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Για τις 6 Ιουλίου διέκοψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τη δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης εξέδωσε για δεύτερη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Τον φάκελο «Αθήνα – τουριστικός προορισμός» ανοίγει αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι ο Αθήνα 9,84. Ο σταθμός της πόλης δίνει το μικρόφωνο σε εκπροσώπους της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων που αναδεικνύουν την τουριστική εικόνα της Αθήνας. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και εμπλεκόμενων φορέων μιλούν για τoν στόχο διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, τις επενδύσεις, το airbnb και την -εκ νέου- παρουσίαση της Αθήνας μετά την πανδημία. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21έναν έως 31έναν βαθμούς Κελσίου.

27 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα