back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στοχευμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις και στην τιμή των καυσίμων προέκρινε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Επέμεινε πως οι ανακοινώσεις για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι κοινωνικά δίκαιες και αποτελεσματικές. Επανέλαβε, ότι οι επικείμενες παρεμβάσεις στην τιμή της βενζίνης, που εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, δεν θα είναι οριζόντιες, ως προς τον συγκεκριμένο φόρο, ώστε να μην επιβραβευθούν, έστω και εμμέσως, όλοι όσοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της τρέχουσας επιβάρυνσης. Επέμεινε πως οι εκλογές προσδιορίζονται την άνοιξη του 2023, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι σε καλύτερη θέση συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου παρά τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις.

«Αποφασισμένη να μειώσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%» η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία ανακοίνωσε σήμερα την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναθεώρησε επίσης την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό, που εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 5,2% φέτος ενώ η εκτίμηση τον Μάρτιο ήταν στο 4,3% και θα προχωρήσει και σε νέες αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2022. Παράλληλα, προβλέπει ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα είναι πιο αδύναμη από όσο προέβλεπε, στο 1,7%, αντί του 2,8%. Η ανεργία εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 3,7% αντί για 3,5%.

Νέα λογομαχία τούρκου αξωματούχου με Έλληνες βουλευτές δεύτερη μέρα στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού βρήκε αφορμή να επιτεθεί στη χώρα μας, για το μεταναστευτικό. Κατηγόρησε τη χώρα μας και την Frontex, ζητώντας μάλιστα την κατάργησή της, για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επανέλαβε τα όσα είχε πει χθες ο Χολουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για ελληνική βοήθεια στο PKK, επιχειρώντας να εμπλέξει τη χώρα μας με υπόθαλψη τρομοκρατών, μαζί με τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Μιλώντας στη συνεδρίαση οι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Οι δηλώσεις της τουρκικής πλευράς το τελευταίο διάστημα «δεν βοηθούν τον εποικοδομητικό διάλογο και τη σταθερότητα στην περιοχή», ενώ «ιδιαίτερα η επιθετική ρητορική, καθώς και η τουρκική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δίνουν αφορμή για ανησυχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστιαν Βάγκνερ.

Τα σουηδικά έγγραφα επί των αιτημάτων της Τουρκίας προκειμένου να επιτρέψει την πορεία Σουηδίας-Φινλανδίας προς τον ΝΑΤΟ δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την προσπάθεια των δύο χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα πρέπει πρώτα να απαντήσουν στις απαιτήσεις της Τουρκίας. Οι δυο σκανδιναβικές χώρες υπέβαλαν τον περασμένο μήνα αίτηση για ένταξη στη Συμμαχία, ωστόσο πρέπει να εγκριθεί ομόφωνα και από τα 30 μέλη της.

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ρωσίας από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιν πίνγκ, ο οποίος σήμερα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Το Πεκίνο προχώρησε στην πιο ξεκάθαρη δήλωση υποστήριξης στον Ρώσο πρόεδρο, από την εισβολή στην Ουκρανία, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος δηλώνει πως δεσμεύεται να υποστηρίξει την «κυριαρχία και ασφάλεια» της Μόσχας. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών και της βιομηχανίας.

Oι ΗΠΑ θα χορηγήσουν επιπλέον 1 δις δολάρια ,υπό μορφή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν. Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε τη χορήγηση επιπλέον 225 εκατ. δολαρίων σε μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους.

Επίσης, νέα στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, αναμένεται να ανακοινώσουν οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται αύριο στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα – και ενώ πληθαίνουν τα σχετικά δημοσιεύματα – στην Ιταλία όλοι θεωρούν δεδομένο ότι αύριο ο Μάριο Ντράγκι, ο Όλαφ Σολτς και ο Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβούν στο Κίεβο, όπου αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων. Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας «η κυβέρνηση καταθέτει ένα ιδιαίτερα προβληματικό νομοσχέδιο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως διαβούλευση με την Πανεπιστημιακή κοινότητα». Ένα νομοσχέδιο, πρόσθεσε, που έρχεται να συμπληρώσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που άφησε πέρσι και θα αφήσει και φέτος δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους εκτός πανεπιστημίων για να τους ωθήσει στα ιδιωτικά κολέγια.

9288 νέα κρούσματα, 15 θανάτους και 103 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Πολύ ψηλά η θετικότητα σε Μύκονο και Σαντορίνη, με 36,98% και 25,32% αντίστοιχα. Ακολουθούν Δυτική και η Ανατολική Αττική με 16% και 12%.

Την πεποίθηση ότι είναι δυνατή μια συμφωνία για κοινή χρήση των Γλυπτών του Παρθενώνα με την Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Ερωτηθείς εάν κάποια από τα γλυπτά θα μπορούσαν να «μεταφερθούν στην Ελλάδα για ένα ικανό διάστημα και εν συνεχεία να επιστραφούν στο Λονδίνο», απάντησε πως «αυτού του είδους η συμφωνία μπορεί να είναι κατάλληλη, αν και δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος όλων των μελών του ΔΣ του Βρετανικού Μουσείου».

Για τις 6 Ιουλίου διέκοψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τη δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης εξέδωσε για δεύτερη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ζητείται, η -εκ νέου- καταδίκη του ναζιστικού αυτού μορφώματος που εξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα. Μάλιστα στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι το ψήφισμα αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας και κατά του φασισμού του ρατσισμού και την ξενοφοβίας.

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε σημαντικές ποσότητες διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Συνελήφθησαν 4 μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων εκτός από ποσότητες διάφορων ναρκωτικών, ένα πιστόλι, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό άνω των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Τον φάκελο «Αθήνα – τουριστικός προορισμός» ανοίγει αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι ο Αθήνα 9,84. Ο σταθμός της πόλης δίνει το μικρόφωνο σε εκπροσώπους της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων που αναδεικνύουν την τουριστική εικόνα της Αθήνας. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και εμπλεκόμενων φορέων μιλούν για τoν στόχο διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, τις επενδύσεις, το airbnb και την -εκ νέου- παρουσίαση της Αθήνας μετά την πανδημία. Περισσότερα στο ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα