back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης είναι δύο από τις προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τοποθέτησε τις εκλογές την άνοιξη του 2023. Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ τόνισε ότι όταν υπάρξει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος και σε συνδυασμό με τις αναλύσεις για το μέλλον του ασφαλιστικού, η προτεραιότητα θα είναι η μείωση των εισφορών. Υπεραμύνθηκε της στοχευμένης πολιτικής στήριξης καταναλωτών έναντι της ενεργειακής κρίσης τονίζοντας ότι οι παρεμβάσεις, που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα για τα καύσιμα, είναι επιβεβλημένες και κοινωνικά δίκαιες.

«Αποφασισμένη να μειώσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%» η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναθεώρησε επίσης την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό, εκτιμώντας ότι φέτος θα ανέλθει στο 5,2% ενώ προβλέπει ότι τον Μάρτιο θα φτάσει στο 4,3% και θα προχωρήσει και σε νέες αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2022.

Νέα λογομαχία τούρκου αξωματούχου με Έλληνες βουλευτές δεύτερη μέρα στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, στην Κωνσταντινούπολη.  Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού βρήκε αφορμή να επιτεθεί στη χώρα μας, για το μεταναστευτικό. Κατηγόρησε και την Frontex, ζητώντας μάλιστα την κατάργησή της – για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επανέλαβε τα όσα είχε πει χθες ο Χολουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για ελληνική βοήθεια στο PKK, επιχειρώντας να εμπλέξει τη χώρα μας με υπόθαλψη τρομοκρατών, μαζί με τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Η Ελλάδα δεν κάνει παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο ξεκαθάρισαν οι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Λιβανός, Βολουδάκης και Τζάκρη, κατηγορώντας την Τουρκία ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Οι δηλώσεις της τουρκικής πλευράς «δεν βοηθούν τον εποικοδομητικό διάλογο και τη σταθερότητα στην περιοχή», ενώ «ιδιαίτερα η επιθετική ρητορική, καθώς και η τουρκική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δίνουν αφορμή για ανησυχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστιαν Βάγκνερ. 

Τα σουηδικά έγγραφα επί των αιτημάτων της Τουρκίας προκειμένου να επιτρέψει την πορεία Σουηδίας Φινλανδίας προς τον ΝΑΤΟ δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την προσπάθεια των δυο χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα πρέπει πρώτα να απαντήσουν στις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ρωσίας από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιν πίνγκ, ο οποίος σήμερα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Το Πεκίνο προχώρησε στην πιο ξεκάθαρη δήλωση υποστήριξης στον Ρώσο πρόεδρο, από την εισβολή στην Ουκρανία, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος δηλώνει πως δεσμεύεται να υποστηρίξει την «κυριαρχία και ασφάλεια» της Μόσχας. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών και της βιομηχανίας.   

Oι ΗΠΑ θα χορηγήσουν επιπλέον 1 δις δολάρια, υπό μορφή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν. Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε τη χορήγηση επιπλέον 225 εκατ. δολαρίων σε μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους.   

Τις ουκρανικές δυνάμεις ότι εμπόδισαν την απομάκρυνση αμάχων μέσω ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» από ένα εργοστάσιο στο Σεβεροντονέτσκ, πόλη στην ανατολική Ουκρανία, κατηγόρησε η Ρωσία. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στο εργοστάσιο Αζότ, το οποίο το Κίεβο ισχυρίζεται ότι βομβαρδίζεται συνεχώς.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων. «Η κυβέρνηση καταθέτει ένα ιδιαίτερα προβληματικό νομοσχέδιο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως διαβούλευση με την Πανεπιστημιακή κοινότητα», τόνισε ο κ. Τσίπρας , προσθέτοντας ότι έρχεται να συμπληρώσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που άφησε πέρσι και θα αφήσει και φέτος δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους εκτός πανεπιστημίων για να τους ωθήσει στα ιδιωτικά κολέγια. 

9288 νέα κρούσματα, 15 θανάτους και 103 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Πολύ ψηλά η θετικότητα σε Μύκονο και Σαντορίνη, με 36,98% και 25,32% αντίστοιχα. Ακολουθούν Δυτική και η Ανατολική Αττική με 16% και 12%.

Το επικαιροποιημένο Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα ενέκρινε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Το σχέδιο θέτει τις βάσεις για την επίτευξη της Συμφωνίας του Παρισιού για περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5ο C και κλιματική ουδετερότητα εως το 2050. «Πρόκειται για ένα σχέδιο που ξεπερνά μία θητεία ή μία δημοτική αρχή. Δε μπορεί να χωρέσει μόνο σε μία παράταξη, αλλά μπορεί να χωρέσει σε ολόκληρη την πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Πρόσθεσε ότι δεν είναι ένα σχέδιο αφηρημένο, συνδυάζει την τεχνοκρατική ανάλυση με έναν ολοκληρωμένο προγραμματισμό, είναι απολύτως ρεαλιστικό και ήδη υλοποιείται».

Τον φάκελο «Αθήνα – τουριστικός προορισμός» ανοίγει αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι ο Αθήνα 9,84.Ο σταθμός της πόλης δίνει το μικρόφωνο σε εκπροσώπους της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων που αναδεικνύουν την τουριστική εικόνα της Αθήνας. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και εμπλεκόμενων φορέων μιλούν για τoν στόχο διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, τις επενδύσεις, το airbnb και την -εκ νέου- παρουσίαση της Αθήνας μετά την πανδημία. Περισσότερα στο ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

26  βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα