back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Ηλιόπουλος: Τόσο σε επίπεδο δημοκρατίας όσο και θεσμών η χώρα δεν περνά καλές μέρες

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.
Με αφορμή την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο επέκρινε  την κυβέρνηση λέγοντας ότι «τόσο σε επίπεδο δημοκρατίας όσο και θεσμών, η χώρα δεν περνά καλές μέρες.
Χθες λοιπόν τελείως… τυχαία ανακοινώθηκαν δύο ειδικά δικαστήρια για την novartis και για τις τηλεοπτικές άδειες. Δηλαδή ένα ειδικό δικαστήριο λόγω  διαφωνίας, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να εφαρμόσει το σύνταγμα. “Πληρώνει” δηλαδή την επιλογή του να δημοπρατηθούν οι τηλεοπτικές άδειες -όπως προβλέπει το σύνταγμα- αλλά και την υποχρέωση να πληρώσουν και οι καναλάρχες. Ευχαριστούμε τη ΝΔ για αυτή τη χάρη καθώς όλα αυτά θα αναδειχθούν. Ξέρετε ότι ο νόμος εξακολουθεί παρόλα αυτά να ισχύει και το μόνο που άλλαξε ήταν οι τέσσερις άδειες που έγιναν επτά… ‘Όσοι τις πήραν, τις πήραν με τον νόμο Παππά. Δεν άλλαξε τίποτα και ρωτώ οι άνθρωποι που… έκαναν συνωμοσία που πήγαν να… χειραγωγήσουν τα ΜΜΕ τελικά παραπέμπονται για πλημμέλημα; Όλα αυτά είναι πλημμέλημα; Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν και η ΝΔ λένε ότι οι καναλάρχες δεν πρέπει να πληρώνουν αλλά να πληρώνουν οι πολίτες»
Για την  δήλωση του πρωθυπουργού σε σχέση με την ημερομηνία των εκλογών ο κ Ηλιόπουλος είπε πως τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον φοβίζουν οι εκλογές και όσο νωρίτερα γίνουν τόσο καλύτερα θα είναι: «η μεγάλη εικόνα είναι ότι έχουμε τα πιο ακριβά καύσιμα, τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη και αρνητικό ρεκόρ  στην χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος ήδη από τον Αύγουστο,  δηλαδή πριν  από την εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός ο οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να πάρει και επιδότηση 8.000 ευρώ ως αγρότης, είναι αυτός που πολλαπλασιάζει την κρίση».
Ο εκπρόσωπος Τύπου επιτέθηκε και στον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ζητώντας εμμέσως την παραίτηση του  με αφορμή τις διαρροές περί υβριδικής απειλής και τον χαρακτηρισμό “ελβετικό τυρί” που χρησιμοποίησε για τυχόν  διαρροές από το στράτευμα. Όπως τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος  «με αυτά που είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι στη θέση του».
Τέλος αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική και στα ελληνοτουρκικά αφενός είπε ότι δεν μπορεί να μαθαίνουμε από τον Γερμανό καγκελάριο για θέματα άμυνας της χώρας μας και αφετέρου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να λέει ψέματα ότι η Άγκυρα είναι σε απομόνωση όταν στη Σύνοδο της Ιταλίας για την Λιβύη θα συμμετέχει η Τουρκία αλλά όχι η Ελλάδα».  
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα