back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Κογκρέσο καλεί την Άγκυρα να απέχει μιας νέας στρατιωτικής εισβολής στην Συρία

Διαβάστε επίσης

Την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει η Τουρκία μια νέα στρατιωτική εισβολή στη Συρία εκφράζουν τα ηγετικά στελέχη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα μέλη του Κογκρέσου καλούν την Άγκυρα να απέχει από μια τέτοια ενέργεια, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, μια νέα εισβολή θα υπονόμευε τις προσπάθειες που συνεχίζονται για την ολοκληρωτική εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους και θα ενέτεινε ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα ανθρωπιστική κρίση.

«Ανησυχούμε εξαιρετικά για τις συνεχιζόμενες απειλές από την Τουρκία για την έναρξη μιας νέας στρατιωτικής εισβολής στη βόρεια Συρία. Προηγούμενες τουρκικές εισβολές έχουν διακόψει τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συνεργατών τους και επιδείνωσαν την τρομερή ανθρωπιστική κρίση της Συρίας. Μια επιπλέον τουρκική εισβολή θα είχε τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του εκτοπισμού αμέτρητων ευάλωτων Σύριων. Προτρέπουμε σθεναρά την τουρκική κυβέρνηση και τις δυνάμεις που συνδέονται μαζί της να απέχουν από οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση, ώστε η εστίαση στη βόρεια Συρία να παραμείνει στη διασφάλιση της διαρκούς ήττας του Ισλαμικού Κράτους και στην αποφυγή περαιτέρω ανθρωπιστικής καταστροφής», σημειώνουν τα ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου στην ανακοίνωση τους.

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

· O πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ.

· Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζιμ Ρις.

· Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Γκρέγκορι Μικς.

· Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Μάικλ Μακόλ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα