back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καμπάνια στο μπάσκετ για την παιδική παχυσαρκία «Πάμε να χάσουμε»

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα, «Πάμε να… χάσουμε» η ΕΟΚ και η Novo Nordisk Hellas ανακοίνωσαν επίσημα, παρόντος του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, την έναρξη της κοινής τους δράσης με το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την πρόληψη της Παιδικής/Εφηβικής Παχυσαρκίας.

Πρόκειται για μία δράση η οποία υλοποιείται με την επιστημονική αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας.

«Θέλουμε από το μόνο “βάλτο αγόρι μου” να περάσουμε στα παιδιά το μότο “χάστο αγόρι μου”», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η παιδική παχυσαρκία είναι μια ταλαιπωρία για τα παιδιά μας, ευθύνη δική μας δεν είναι ευθύνη των παιδιών, είναι ευθύνη των γονιών και της πολιτείας που δεν δίνει τα κατάλληλα πρότυπα και τις κατευθύνσεις και εάν παραμείνει, όπως δείχνουν όλες οι μελέτες, θα συνεχιστεί και στην πορεία της ζωής τους με ένα κομμάτι ασθενειών που συνδυάζονται με την παχυσαρκία».

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και Γενικός Διευθυντής, Novo Nordisk Ελλάς Ολύμπιος Παπαδημητρίου ανέφερε ότι η καμπάνια αυτή έχει τη δυνατότητα να αφήσει ένα πολύ δυνατό αποτύπωμα. Ουσιαστικά να δώσει το θετικό μήνυμα που χρειάζεται και να καταφέρουμε αυτή την κρίσιμη αλλαγή για το παρόν αλλά και για το μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε την επόμενη νέα Ελλάδα και την επόμενη γενιά που να είμαστε περήφανοι γι αυτή. Έχουμε ευθύνη τεράστια για τα παιδιά μας. Το να μπορέσουμε να μιλήσουμε στις καρδιές τους και στην ψυχή τους με τέτοιες εικόνες, με τέτοιες καμπάνιες, όχι εμείς, εμάς δεν μας ακούνε, αλλά οι αθλητές οποίοι με μία τους κουβέντα επηρεάζουν όλη την Ελλάδα, όλα τα νέα παιδιά. Τα πρότυπα αυτά με πολύ μεγάλη χαρά δέχθηκαν να συμμετέχουν στην καμπάνια αυτή και να δώσουν το μήνυμα έμπρακτα. Ποιο μήνυμα; Θέλουμε όλοι να πάρουμε το Ευρωπαϊκό τον Σεπτέμβριο αλλά δίνουν άλλο μήνυμα σε όλα τα παιδιά: Πάμε να χάσουμε! Ας χάσουμε μια πρωτιά. Να πάρουμε άλλη πρωτιά, αγωνιστική».

Η Γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι «εξειδικεύουμε τις δράσεις μαζί με την ΕΟΚ στο πλαίσιο του προγράμματος που θα υλοποιήσουμε για την παιδική παχυσαρκία Πανελλαδικά και το οποίο εκτός από το κομμάτι της άσκησης περιλαμβάνει και μία σειρά από δράσεις που έχουν με την υγιεινή διατροφή, πως μπορούμε να φροντίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να ζήσουμε τη ζωή μας πιο απολαυστικά. Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση δεν είναι καταναγκαστικά έργα. Αν περνάει έτσι στα παιδιά είναι γιατί ακριβώς γιατί τους έχει επικοινωνηθεί με λάθος τρόπο. Πάμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή, εύκολη επιλογή, αυτό είναι το σύνθημα μας στο πρόγραμμα «Δοξιάδης» και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε, πολύ σημαντικές συμμαχίες».

Νίνα Κομνηνού

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα