back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Σοφιανός: Να φορολογηθούν τα Airbnb ακίνητα ως επαγγελματικές στέγες

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να φορολογηθούν τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) ως επαγγελματικές στέγες και να αποδίδουν και τα ξενοδοχεία στον δήμο το τέλος παρεπιδημούντων που τους αναλογεί, υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας», Νίκος Σοφιανός μέσω του Αθήνα 9.84.

Μιλώντας στην Ελευθερία Κουμάντου και στον Νεκτάριο Ανδριόπουλο στο πλαίσιο της έρευνας του σταθμού της πόλης «Τουριστικός προορισμός: Αθήνα», έκανε λόγο για «ζούγκλα» που επικρατεί στον τομέα του Airbnb.

‘Οπως χαρακτηριστικά είπε, πρόκειται για μια κατάσταση η οποία δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις γειτονιές της Αθήνας, έχοντας ανεβάσει σε δυσθεώρητα ύψη τα ενοίκια και αλλάζοντας τους όρους ζωής των κατοίκων της πόλης.

Επίσης, τόνισε ότι εξαιτίας αυτής της νέας συνθήκης πολλές γειτονιές της Αθήνας έχουν γίνει ξενοδοχειακές περιοχές που διώχνουν τους επαγγελματίες ενώ, παράλληλα, η εύρεση σπιτιού αποτελεί Γολγοθά για τα νέα ζευγάρια.

«Για τα νέα ζευγάρια για τα οποία τόσο κόπτονται κάποιοι, το να βρουν ένα σπίτι με λογικό ενοίκιο για να μείνουν σε ευρύτερες οικιστικές ζώνες της Αθήνας, αποτελεί άπιαστο όνειρο», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, σχολίασε: «Ο κόσμος που ζει σε αυτή την πόλη αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα γιατί επιδεινώνεται και η καθημερινότητά του. Η Αθήνα δεν είναι μόνο το ναυάγιο του Μεγάλου Περιπάτου ούτε οι περίφημες αναπλάσεις και τα σχέδια των εκατομμυρίων αλλά και η δύσκολη καθημερινότητα που επιδεινώνεται. Η πόλη μας αποτελεί ήδη τόπο τουριστικού προορισμού, όμως, το ζήτημα δεν είναι μόνο εκείνοι που θα έρθουν στην Αθήνα αλλά και όσοι ζουν σε αυτή την πόλη 365 μέρες το χρόνο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα