back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Νίκος Ορφανός “solo” στον Αθήνα 9.84 

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος sol….αρει  στο μικρόφωνο του Αθήνα 984!  Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Κυριακή 19 Ιουνίου, στο μικρόφωνο ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός. 

Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και της Φιλοσοφικής Αθηνών.  Εργάζεται ως ηθοποιός πάνω από τριάντα χρόνια και εσχάτως σκηνοθετεί τις παραστάσεις του. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, με πιο χαρακτηριστική Το Νησί, σε διαφημίσεις και στον κινηματογράφο.

Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις σε γυμνάσια, έχει διατελέσει επιμορφωτής θεάτρου σε θεραπευτική κοινότητα, έχει διδάξει σε Δραματική Σχολή ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό του στην πολιτιστική διαχείριση. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του σωματείου Διάζωμα και βουλευτής με το Ποτάμι για 7 μήνες.

Εδώ και ενάμιση χρόνο είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Ρούμελης με έδρα την Λαμία.

Από εκεί, από το Θερινό Δημοτικό θέατρο της Λαμίας ξεκινά το καλοκαιρινό θεατρικό του ταξίδι για τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» του Μολιέρου, στις 26, 27 & 28 Ιουνίου, που παρουσιάστηκε  με επιτυχία τον περασμένο θεατρικό χειμώνα. Στην πρώτη του έξοδο μετά από 15 περίπου χρόνια, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, θα σταματήσει σε 35 ανοιχτά θέατρα της χώρας παρουσιάζοντας την αξεπέραστη κωμωδία και συστήνοντας στο κοινό το διαχρονικό έργο του Μολιέρου. Από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», μια δημιουργία χαράς με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές, παρουσιάζεται σε πρωτότυπη διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική του Κώστα Γάκη, με ζωντανή μουσική και έναν υψηλής ενέργειας δεκαμελή θίασο με τους Θανάση Τσαλταμπάση, Νικολέτα Βλαβιανού, Νίκο Ορφανό,Ορφέα Παπαδόπουλο κ.α

Στην εκπομπή Solo αυτή την Κυριακή 19 Ιουνίου κάνει μια νοητή χαρτογράφηση στην Αθήνα των νεανικών του χρόνων μέσα απο χαρακτηριστικά μέρη -σταθμούς που αγάπησε.

Επιμέλεια εκπομπής: Αριστέα Γιάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα