back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οδηγία για Επαρκείς Κατώτατους Μισθούς: Εγκρίθηκε από τους Υπουργούς Απασχόλησης της ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Στην υπερψήφιση της οδηγίας για την διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού, προχώρησαν οι υπουργοί Εργασίας των χωρών – μελών της ΕΕ, στο Συμβούλιο Απασχόλησης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Η οδηγία, προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού, σε επίπεδα τέτοια ώστε να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση όσων αμείβονται με αυτόν (με βάση τα δεδομένα κάθε κράτους -μέλους), ενώ δίνει την δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων στην διαδικασία.

Παράλληλα, προβλέπει την ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων.

Η Ελλάδα, δια του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, τάχθηκε υπέρ της Οδηγίας.

Στην παρέμβασή του ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι «η Οδηγία για Επαρκείς Κατώτατους Μισθούς έχει πολλά κοινά σημεία με την διαδικασία που ακολουθήσαμε και ισχύει στην Ελλάδα για τον ορισμό του κατώτατου μισθού».

Κατά τη συνεδρίαση η γαλλική προεδρία ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις εξελίξεις σχετικά με την Πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο κ. Χατζηδάκης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, νομοθέτησε την επιπλέον προστασία των αυτοαπασχολουμένων στις πλατφόρμες, με τη δυνατότητα να συνδικαλίζονται, αλλά και την κάλυψη του εξοπλισμού τους από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα