back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Π. Γερουλάνος: Δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί τα έργα για τον μεγάλο περίπατο, ούτε έχει τελειώσει η πλατεία Συντάγματος- Να δείξει φέτος η Αθήνα το καλύτερό της πρόσωπο, γιατί θα έχουμε πρόβλημα του χρόνου

Διαβάστε επίσης

 

16-06-2022

«Ενθαρρυντικοί είναι οι αριθμοί σε σχέση με τις αφίξεις τουριστών, αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό, ωστόσο χρειάζεται εγρήγορση. Φέτος είναι η χρονιά που η Αθήνα μπορεί να γίνει προορισμός city break. Ωστόσο, η πόλη δεν είναι έτοιμη, όπως φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις…. Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, όσο υπάρχει χρόνος, ώστε οι επισκέπτες φεύγοντας από τη χώρα να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στις πατρίδες τους» εκτίμησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Εσύ» Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στους Ελευθερία Κουμάντου και Νεκτάριο Ανδριόπουλο στο πλαίσιο της έρευνας του σταθμού για τον τουρισμό στην Αθήνα.

Καταμετρώντας αγκάθια και ελλείμματα αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον αστικό ιστό, στο κέντρο της πόλης.

«Δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί τα έργα για τον μεγάλο περίπατο, ούτε έχει τελειώσει η πλατεία Συντάγματος ενώ οι εργασίες πεζοδρόμησης στη Βασιλίσσης Όλγας δημιουργούν εμπόδια στα τουριστικά λεωφορεία, που δε βρίσκουν σημείο να σταματήσουν. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα σκιάς και νερού σε πολλές περιοχές και ειδικά σε αρχαιολογικούς χώρους, επιβαρυντικό γεγονός ειδικά για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη για τους ηλικιωμένους τουρίστες, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για περισσότερες δημόσιες τουαλέτες που δεν έχουν ακόμη ανοίξει στην Αθήνα».
Ο Παύλος Γερουλάνος κάλεσε τον Δήμαρχο Αθηναίων να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει συντονισμός με συναρμόδιους φορείς και υπουργεία όπως το Πολιτισμού και το Υγείας ώστε να αποφευχθούν ανατιμήσεις λόγω της μαζικής προσέλευσης τουριστών, αλλά και ενδεχόμενη επιβάρυνση των ήδη εξουθενωμένων νοσοκομείων
«Αν η Αθήνα δεν δείξει φέτος το καλύτερο πρόσωπό της, θα έχουμε πρόβλημα του χρόνου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, επισήμανε τον κίνδυνο περαιτέρω έκρηξης των ενοικίων σε γειτονιές όπως το Κουκάκι, ή η Νεάπολη Εξαρχείων,  ταυτόχρονα με το ενδεχόμενο να …αλωθούν ολόκληρες περιοχές από το airbnb, αλλάζοντας σταδιακά και τη φυσιογνωμία της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα