back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Π. Κωνσταντίνου: Η τουριστικοποίηση μιας πόλης με τους όρους που γίνεται εκτοπίζει τους κατοίκους

Διαβάστε επίσης

«Η τουριστικοποίηση μιας πόλης και μάλιστα με τους όρους που γίνεται – “φυτρώνουν” δεκάδες ξενοδοχεία και καταστήματα- έχουν φοβερές συνέπειες  πάνω στους ίδιους τους κατοίκους. ‘Άνθρωποι που είχαν “στήσει” τη ζωή τους σε αυτές τις περιοχές  ξαφνικά εκτοπίζονται» υποστήριξε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ” Πέτρος Κωνσταντίνου.
 
«Αυτή είναι η εικόνα και όχι μόνο λόγω των ξενοδοχείων αλλά και λόγω της βραχυχρόνιας χρέωσης, όπως το Airbnb, που  έχει ανεβάσει τις αξίες των σπιτιών “πετώντας” τους κατοίκους έξω από τις γειτονιές.  Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα και δεν αναπληρώνεται με το ό,τι ο τουρισμός δίνει θέσεις εργασίας γιατί ξέρουμε καλά ότι και αυτές οι δουλειές που ανοίγουν είναι κακοπληρωμένες» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου «είμαστε σε μια εικόνα που το τουριστικό κεφάλαιο απλώνει τα πλοκάμια του πάνω στην πόλη και ο ίδιος ο δήμος της Αθήνας μετατρέπεται σε μια επιχείρηση που το εξυπηρετεί. Μια ολόκληρη πόλη λοιπόν υποτάσσεται σε αυτούς τους ρυθμούς ενώ οι δήμοι θα μπορούσαν να δώσουν χρηματοδότηση για κοινωνικές ανάγκες, όμως  οι πόροι αυτοί κατασπαταλούνται σε έργα βιτρίνας και έργα τουριστικοποίησης».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα