back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Σαρηγιάννης: Είναι δεδομένο ότι εάν δεν πάρουμε μέτρα θα φτάσουμε τα κρούσματα του Δεκεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Επιταχύνεται η αυξητική πορεία της διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελευθερία Κουμάντου, ο  Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, εξέφρασε την ανησυχία του  λέγοντας ότι «με τα υπάρχοντα μέτρα δεν μπορεί να σταματήσει αυτή η ανοδική πορεία»  χαρακτηρίζοντας «μεγάλο λάθος, όχι μόνο  την κατάργηση της μάσκας, αλλά την μείωση των προληπτικών τεστ»
 
Όπως τόνισε ο κ Σαρηγιάννης: «τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης  και όχι σε 15 μέρες ή σε έναν μήνα που τα πράγματα ίσως να είναι πιο δύσκολα. Είναι δεδομένο ότι εάν δεν πάρουμε μέτρα θα φτάσουμε τους αριθμούς του Δεκεμβρίου. Αν όμως δράσουμε  γρήγορα προλαβαίνουμε». 
Τέλος εξήγησε ότι «στη συγκεκριμένη μετάλλαξη μπορεί η νόσηση να είναι ηπιότερη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δημιουργεί προβλήματα long covid, ή αν κάποιος έχει υποκείμενο νόσημα πως δεν μπορεί να τον επηρεάσει αρνητικά, όπως επίσης μία μεγάλη αύξηση μπορεί να πιέσει ξανά το ΕΣΥ και να υπάρξουν και θάνατοι».  
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα