back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γεραπετρίτης: Το Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα σύστημα παράνομων παρακολουθήσεων

Διαβάστε επίσης

«Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα σύστημα παράνομης παρακολούθησης από εταιρείες , όπως η PRIDATOR που διαθέτουν το σχετικό λογισμικό», διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής,ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι η χώρα μας διαθέτει το πιο αυστηρό πλαίσιο για τις νόμιμες επισυνδέσεις, καθώς απαιτείται άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα ενώ ο έλεγχος διενεργείται από δύο ανεξάρτητες Αρχές.Πάντως, ο υπουργός παρατήρησε ότι η μόνη σύμβαση που έχει κάνει το ελληνικό Δημόσιο με τέτοιες εταιρείες,ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018,με την εταιρεία KRIKEL και αφορούσε ασυρμάτους.

Σχετικά με το θέμα του επιχειρηματικού ασυμβίβαστου που ισχύει για τους γενικούς γραμματείς, ζήτημα που έθεσε ο κ.Ραγκούσης με αφορμή δραστηριότητες του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη,ο κ.Γεραπετρίτης αφού θύμισε ότι για πρώτη φορά με το νόμο για το επιτελικό κράτος καθιερώθηκε ασυμβίβαστο και για τους γενικούς γραμματείς,κατέστησε σαφές ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα συνδέεται με την άσκηση διοίκησης ή διαχείρισης και όχι με την κατοχή μεριδίων ή μετοχών.

«Δεν απαγορεύεται η κατοχή εταιρικών μεριδίων ούτε για τους υπουργούς ούτε για τους βουλευτές και επομένως δεν θα μπορούσε οι γενικοί γραμματείς να έχουν υψηλότερα ασυμβίβαστα», ανέφερε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ.Ραγκούσης επέμεινε στα περί έκνομων παρακολουθήσεων κυρίως κατά δημοσιογράφων που ενοχλούν το σύστημα εξουσίας με την ερευνητική τους δουλειά.Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,ανέφερε ότι «το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατραπεί σε μια απέραντη μπίζνα».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα