back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πλακιωτάκης: H Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις βασικές αρχές του ΙΜΟ

Διαβάστε επίσης

«H Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις βασικές αρχές του ΙΜΟ για την προώθηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για πλοία και ναυτικούς» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σε διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Ιουνίου στη Λισσαβόνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση του.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι είναι η ώρα ο EMSA να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο και να αξιολογήσει τεχνικές λύσεις που θα οδηγήσουν με ασφάλεια τη ναυτιλία στο δρόμο της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Και προσέθεσε ότι ο οργανισμός για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να συνεργασθεί εποικοδομητικά και να υποστηρίξει και το έργο του ΙΜΟ, που αποτελεί τον αρμόδιο Οργανισμό για την προώθηση κανόνων παγκόσμιας εφαρμογής.

Αναφερόμενος στο ρόλο του ανθρώπινου κεφαλαίου της ναυτιλίας, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «η ναυτιλία απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους στο πλοίο και στην ξηρά και δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας» και ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προτείνει μια συνολική αναθεώρηση του εθνικού εκπαιδευτικού συστήματος για τη ναυτική εκπαίδευση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ο ΙΜΟ, αντιλαμβανόμενος τις απαιτήσεις μιας νέας εποχής, έχει επίσης εμπλακεί σε μια παρόμοια επανεξέταση των παγκόσμιων εκπαιδευτικών προτύπων.

«Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη δημιουργία της απαραίτητης μόχλευσης για την προσέλκυση και διατήρηση αυτών των ανθρώπων στη ναυτιλία και για την ενίσχυση του ναυτικού επαγγέλματος και του ναυτικού ανθρώπινου δυναμικού, δεδομένων των σημαντικών ελλείψεων που αναμένονται τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση στο Λονδίνο με τον ΓΓ του ΙΜΟ Kitack Lim και τον νέο πρόεδρο του Committee Xαράλαμπο Φαφαλιό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα