back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο “αγκωνάρι” για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών

Διαβάστε επίσης

“Δεν υπάρχει προοπτική συνεργασίας και επίλυσης των διαφορών με την Τουρκία αν δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες” ανέφερε ο Α. Τσίπρας, μιλώντας την Παρασκευή το μεσημέρι σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο αρχηγός της Αξιωματικης Αντιπολίτευσης παρέστη στην τελετή βράβευσης φοιτήτριας του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκων σπουδών με την ιδιότητα του “χορηγού”, αφού το ποσό που προσφέρθηκε για την διπλωματική της εργασίας προέρχεται από τα χρήματα που ο ίδιος είχε κερδίσει μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ απο διεθνείς βραβεύσεις τους για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Στον χαιρετισμό του ο Α. Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα τη συμφωνία των Πρεσπών για να να στείλει μήνυμα και προς την πλευρά της Τουρκίας, σημειώνοντας πως όταν υπάρχει σεβασμός στο διεθνές δικαιο και τις συμφωνίες τότε μπορεί να λειτουργήσουν ως “αγκωνάρι” για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.
“Βασικό αγκωνάρι για την ειρηνικη συνύπαρξη ειναι ο σεβασμός στο διεθνές δικαιο. Δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι όλα πρέπει να τα κερδίσουμε, θα βάλουμε τις κοκκινες γραμμές μας, αλλά δεν μπορεί η όποια διαπραγμάτευση να μην έχει πλαίσιο. Και αυτό ειναι το διεθνές δίκαιο” ανέφερε ο Α. Τσίπρας, κατηγορώντας την Τουρκία ότι εδώ και καιρό είτε για λόγους εσωτερικού καιροσκοπισμού είτε για την εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων επιδίδεται σε μια ρητορική διαρκούς παραβίασης και του διεθνους δικαίου και των διεθνών συνθηκών
“Το μηνυμα ειναι οτι δεν μπορει να υπαρξει καμια προοπτικη στην περιοχη μας αν δεν σεβαστουμε το διεθνες δικαιο και συνθηκες. Στελνουμε μηνυμα για διάλογο και συνεργασία, αλλά και μηνυμα αποφασιστικότητας υπό την έννοια ότι δεν πρέπει να έχει κανένας αμφιβολία ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας, παρά τις διαφορές μας, έχουμε ταυτιση στη θέση ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας” σημειωσε ο Α. Τσίπρας.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα