back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Χάνια Γαβρολίμνης στη Ναύπακτο. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Χωρίς δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα αντικατάστασης κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών που θα παρέχει επιδοτήσεις 30 έως 50 % για αγορά καινούργιων. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.

Από 1ης Ιουλίου και για ένα χρόνο η ρύθμιση για την επιβολή πλαφόν στις τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής των τιμολογίων ρεύματος και την επιστροφή των τιμών στο επίπεδο του φθινοπώρου.

Περισσότερες από 30.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass, η οποία άνοιξε χθες βράδυ, για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος πρώτης κατοικίας.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της άγριας δολοφονίας, ενός 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου, το πρωί στον Γέρακα. Οι άγνωστοι του είχαν στήσει ενέδρα και τον πυροβόλησαν όταν έφθασε με το αυτοκίνητό του στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Στην περιοχή της Παλλήνης βρέθηκε αργότερα καμένο βαν, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. “Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου” υποστηρίζει ο πατέρας του θύματος.

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στον Όλυμπο, μαζί με κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για τον εντοπισμό ορειβάτη ο οποίος αγνοείται από χθες το απόγευμα. Πρόκειται για έναν 76χρονο από την Ουγγαρία, ο οποίος τελευταία φορά εθεάθη στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός».

Το πρωτοφανές πρώιμο κύμα καύσωνα που πλήττει τη νότια Ευρώπη εδώ και μέρες αναμένεται να επιδεινωθεί σε όλη τη Γαλλία σήμερα, ακόμη και να φτάσει σε απόλυτα ρεκόρ 42 βαθμών κελσίου. Την ίδια ώρα ετοιμάζεται η χώρα αύριο για τον δεύτερο και τελευταίο γύρο των βουλευτικών εκλογών, που πρόκειται να κρίνει πρωθυπουργία και νέο υπουργικό συμβούλιο. Ο συνασπισμός υπό τον Μακρόν προβλέπεται να λάβει 255 με 300 έδρες, σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, και εκείνος υπό τον Μελανσόν 150 με 210 έδρες.

Κλιμακώνεται η μάχη για τον έλεγχο του Ντονμπάς στα ανατολικά. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για πιθανή κατάπαυση του πυρός στην πόλη Σεβεροντονιέτσκ, ώστε να απομακρυνθούν οι άμαχοι από το χημικό εργοστάσιο Αζότ. Στο μεταξύ 77 ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μετά τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο που προκλήθηκε από βομβαρδισμό, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA.

Σε μια μεγάλη σκηνή τέχνης και πολιτισμού μετατρέπεται το καλοκαίρι η Αθήνα, που φιλοξενεί περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, σε γειτονιές, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, όλες με ελεύθερη είσοδο από τον Δήμο Αθηναίων. Απόψε στις 9, στην Πλατεία Βικτωρίας, το παρών δίνουν Τα Πέρα Πλάσματα alive ενώ στις 8 και μισή το Γήπεδο Κονίστρας, στα Πετράλωνα φιλοξενεί το παιδικό μιούζικαλ “Το κλειδί της μουσικής πολιτείας”.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις. Θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα