back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Περισσότερες από 75.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass, η οποία άνοιξε χθες βράδυ, για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος πρώτης κατοικίας. Εκτιμάται δε πως μέχρι το βράδυ οι αιτήσεις θα φθάσουν τις 15O.000

Για πρωτοφανή κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, σε επίπεδο ρητορικότητας, κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στη Ναυτερμπορική τονίζοντας ότι «δεν τίθεται σε συζήτηση η εδαφική κυριαρχία μας» και ότι «δεν πέφτουμε στην παγίδα της κλιμάκωσης της ρητορικής αντιπαράθεσης για αυτονόητα, σε όλη τη διεθνή κοινότητα, ζητήματα». «Η επίλυση των διαφορών μεταξύ χωρών μπορεί να επιτευχθεί με μία μόνη βάση, αυτή του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των θεμελιωδών αρχών του, όπως η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών» διαμήνυσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας .

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της άγριας δολοφονίας, ενός 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου, το πρωί στον Γέρακα. Οι άγνωστοι του είχαν στήσει ενέδρα και τον πυροβόλησαν όταν έφθασε με το αυτοκίνητό του στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Στην περιοχή της Παλλήνης βρέθηκε αργότερα καμένο βαν, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. “Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου” υποστηρίζει ο πατέρας του θύματος.

Χωρίς δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα αντικατάστασης κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών που θα παρέχει επιδοτήσεις 30 έως 50 % για αγορά καινούργιων. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που καίει δασική έκταση πλησίον της περιοχής Χάνια Γαβρολίμνης στη Ναύπακτο. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων και τρία αεροσκάφη . Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι στον Κρεμαστό Εύβοιας του δήμου Κύμης Αλιβερίου. Η πυρκαγιά καεί δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή με ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους.

Με την μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα ολοκληρώνεται σήμερα το athens pride 2022 . Σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που άρχισε στις 10 Ιουνίου, είναι η φράση «Άνευ Όρων» και τονίζεται: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα”. Η πορεία θα ολοκληρωθεί στο Σύνταγμα όπου στις 9 θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία με την Έλενα Παπαρίζου και τους Ονιράμα. Θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης

7.163 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 99 ενώ οι νέοι θάνατοι με covid-19 είναι εννέα

Οι Γάλλοι εκλογείς των υπερπόντιων περιοχών και του εξωτερικού ξεκίνησαν σήμερα να ψηφίζουν για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Ο συνασπισμός υπό τον Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, προβλέπεται να λάβει 255 με 300 έδρες, ενώ εκείνος υπό τον Μελανσόν 150 με 210 έδρες.

77 ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μετά τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο που προκλήθηκε από βομβαρδισμό, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA.

Σε μια μεγάλη σκηνή τέχνης και πολιτισμού μετατρέπεται το καλοκαίρι η Αθήνα, που φιλοξενεί περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, σε γειτονιές, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, όλες με ελεύθερη είσοδο από τον Δήμο Αθηναίων. Απόψε στις 9, στην Πλατεία Βικτωρίας, το παρών δίνουν Τα Πέρα Πλάσματα alive ενώ στις 8 και μισή το Γήπεδο Κονίστρας, στα Πετράλωνα φιλοξενεί το παιδικό μιούζικαλ “Το κλειδί της μουσικής πολιτείας”.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα