back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Εκκενώθηκε νωρίτερα το χωριό Κρεμαστός Εύβοιας λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι. Οι κάτοικοι του χωριού ενημερώθηκαν από την Πυροσβεστική, προφορικά, για προληπτική απομάκρυνση προς το Τραχήλι ενώ στάλθηκε και μήνυμα από το 112. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν συνολικά 86 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Χάνια Γαβρολίμνης στην Ναύπακτο. Η φωτιά έχει κάψει περίπου 80 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης ενώ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχει συλληφθεί και ανακρίνεται και ο ιδιοκτήτης της έκτασης απ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Κλειστό αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας λόγω της μεγάλης παρέλασης στο πλαίσιο του athens pride 2022. Σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που άρχισε στις 10 Ιουνίου, είναι η φράση «Άνευ Όρων» και τονίζεται: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα”. Η πορεία θα ολοκληρωθεί στο Σύνταγμα όπου στις 9 θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία με την Έλενα Παπαρίζου και τους Ονιράμα. Θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης

Περισσότερες από 75.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass, η οποία άνοιξε χθες βράδυ, για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος πρώτης κατοικίας. Εκτιμάται δε πως μέχρι το βράδυ οι αιτήσεις θα φθάσουν τις 15O.000 Να διευκρινίσουμε ότι σήμερα Σάββατο, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μόνο για όσους πολίτες διαθέτουν ΑΦΜ που λήγει σε 1.Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίξει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων, οι οποίοι θα ενημερώνονται με νεότερες ανακοινώσεις.

Για πρωτοφανή κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, σε επίπεδο ρητορικότητας, κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στη Ναυτερμπορική τονίζοντας ότι «δεν τίθεται σε συζήτηση η εδαφική κυριαρχία μας» και ότι «δεν πέφτουμε στην παγίδα της κλιμάκωσης της ρητορικής αντιπαράθεσης για αυτονόητα, σε όλη τη διεθνή κοινότητα, ζητήματα». «Η επίλυση των διαφορών μεταξύ χωρών μπορεί να επιτευχθεί με μία μόνη βάση, αυτή του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των θεμελιωδών αρχών του, όπως η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών» διαμήνυσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας .

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της άγριας δολοφονίας, ενός 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου, το πρωί στον Γέρακα. Οι άγνωστοι του είχαν στήσει ενέδρα και τον πυροβόλησαν όταν έφθασε με το αυτοκίνητό του στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Στην περιοχή της Παλλήνης βρέθηκε αργότερα καμένο βαν, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. “Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου” υποστηρίζει ο πατέρας του θύματος.

 

7.163 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 99 ενώ οι νέοι θάνατοι με covid-19 είναι εννέα

Οι Γάλλοι εκλογείς των υπερπόντιων περιοχών και του εξωτερικού ξεκίνησαν σήμερα να ψηφίζουν για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Ο συνασπισμός υπό τον Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, προβλέπεται να λάβει 255 με 300 έδρες, ενώ εκείνος υπό τον Μελανσόν 150 με 210 έδρες.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εργοστάσιο παραγωγής αερίου στην περιφέρεια Ιζιούμ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ. «Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, οι διασώστες την περιόρισαν», έγραψε ο Σινεχούμποφ σε ανάρτησή του στο Telegram.Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, έχουν υποστεί ζημιές και άλλα κτίρια στην περιοχή.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Μετά από νέα εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε στον τελικό του τεχνικού προγράμματος σόλο, η Ευαγγελία Πλατανιώτη ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα