back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στο Κρεμαστό Ευβοίας του δήμου Κύμης – Αλιβερίου λόγω της φωτιάς που κατακαίει στην περιοχή από το μεσημέρι. Αυτή την ώρα νέο μεγάλο μέτωπο απειλεί το χωριό Κρεμαστός, το οποίο νωρίτερα είχε εκκενωθεί. Την ίδια ώρα οι άνεμοι έχουν δυναμώσει ξανά όπως αναφέρουν πολίτες που συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή είναι 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 32 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες, σε δασική έκταση κοντά στην περιοχή, Χάνια Γαυρολίμνης, στην Ναυπακτία. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις. Για τη φωτιά συνελήφθησαν τρεις εργάτες ως ύποπτοι.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Γλυκά Νέρα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η Πυροσβεστική λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου .Η εικόνα από τη φωτιά είναι αρκετή καλή με την Πυροσβεστική να δηλώνει «μερικώς οριοθετημένη».

Κλειστό εξακολουθεί να παραμένει το κέντρο της Αθήνας λόγω των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του athens pride 2022. Σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που άρχισε στις 10 Ιουνίου, είναι η φράση «Άνευ Όρων» και τονίζεται: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα”. Συτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η μεγάλη συναυλία με την Έλενα Παπαρίζου και τους Ονιράμα. Θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης

Ξεπέρασαν στις 100.000 οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass, η οποία άνοιξε χθες βράδυ, για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος πρώτης κατοικίας. Εκτιμάται δε πως μέχρι το βράδυ οι αιτήσεις θα φθάσουν τις 15O.000 Να διευκρινήσουμε ότι σήμερα Σάββατο, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μόνο για όσους πολίτες διαθέτουν ΑΦΜ που λήγει σε 1.Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίξει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων, οι οποίοι θα ενημερώνονται με νεότερες ανακοινώσεις.

Για πρωτοφανή κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, σε επίπεδο ρητορικότητας, κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στη Ναυτερμπορική τονίζοντας ότι «δεν τίθεται σε συζήτηση η εδαφική κυριαρχία μας» και ότι «δεν πέφτουμε στην παγίδα της κλιμάκωσης της ρητορικής αντιπαράθεσης για αυτονόητα, σε όλη τη διεθνή κοινότητα, ζητήματα». «Η επίλυση των διαφορών μεταξύ χωρών μπορεί να επιτευχθεί με μία μόνη βάση, αυτή του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των θεμελιωδών αρχών του, όπως η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών» διαμήνυσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας .

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της άγριας δολοφονίας, ενός 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου, το πρωί στον Γέρακα. Οι άγνωστοι του είχαν στήσει ενέδρα και τον πυροβόλησαν όταν έφθασε με το αυτοκίνητό του στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Στην περιοχή της Παλλήνης βρέθηκε αργότερα καμένο βαν, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. “Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου” υποστηρίζει ο πατέρας του θύματος.

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σήμερα το απόγευμα στον Πύργο ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του εξ αιτίας bullying που είχε δεχτεί καθώς και επίθεση από νεαρούς οι οποίοι μεταξύ άλλων πέταξαν βεγγαλικά στο σπίτι του. Ο 39χρονος βρέθηκε κοντά στην περιοχή όπου έμενε πριν εξαφανιστεί και είναι καλά στην υγεία του.

7.163 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 99 ενώ οι νέοι θάνατοι με covid-19 είναι εννέα

Οι Γάλλοι εκλογείς των υπερπόντιων περιοχών και του εξωτερικού ξεκίνησαν σήμερα να ψηφίζουν για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Ο συνασπισμός υπό τον Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, προβλέπεται να λάβει 255 με 300 έδρες, ενώ εκείνος υπό τον Μελανσόν 150 με 210 έδρες.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Μετά από νέα εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε στον τελικό του τεχνικού προγράμματος σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης , η Ευαγγελία Πλατανιώτη ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα