back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιταλία: Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα εξετάσει την κήρυξη κατάστασης συναγερμού για την ενέργεια

Διαβάστε επίσης

Την επόμενη εβδομάδα, η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να συνεδριάσει και να εξετάσει αν η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού σε ό,τι αφορά την ενέργεια.

Πρόκειται για ένα μέτρο που σχετίζεται με τη σταδιακή μείωση, που έως τώρα άγγιξε το 50%, της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Από το ιταλικό υπουργείο οικολογικής μετάβασης έγινε γνωστό πως εξετάζεται μια σειρά από πρωτοβουλίες, αλλά ότι κύριο βάρος θα συνεχίσει να δίδεται στην αποθήκευση αερίου ενόψει του χειμώνα. Παράλληλα, είναι πιθανό να ζητηθεί, από όσες βιομηχανίες συμφωνούν, να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, στην ευρωπαϊκή σύνοδο της ερχόμενης εβδομάδας, η Ιταλία πρόκειται να αναφερθεί και πάλι με έμφαση στην πρόταση για την υιοθέτηση πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συζήτησε το θέμα στο ταξίδι προς το Κίεβο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και ότι φέρεται να κατάφερε να τον πείσει να σταματήσει να εναντιώνεται στην υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα