back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Προεδρικές εκλογές στην Κολομβία: Νέο βίντεο κάνει ακόμα πιο αποκρουστική την προεκλογική σύγκρουση

Διαβάστε επίσης

Ο κολομβιανός ηλεκτρονικός Τύπος έφερε στο φως χθες Παρασκευή βίντεο από ιδιωτική γιορτή πάνω σε νοικιασμένο κότερο, με παρούσες αρκετές νεαρές με ελαφριά περιβολή και επίσης παρόντα τον Ροδόλφο Ερνάντες, υποψήφιο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξάγεται αύριο Κυριακή, καθώς η προεκλογική εκστρατεία σκλήρυνε θεαματικά τις τελευταίες ημέρες, πολλαπλασιάστηκαν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Το βίντεο της γιορτής, που οργάνωσε ο εκατομμυριούχος μεγιστάνας των ακινήτων σε γιοτ στο Μαϊάμι (ΗΠΑ), εντόπισε και μεταφόρτωσε πρώτος ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Cambio.

Με ποτήρια στα χέρια, περίπου δέκα νεαρές λικνίζονται στους ήχους της μουσικής DJ, υπό τα βλέμματα των επιβατών του σκάφους.

Διακρίνεται ο κ. Ερνάντες, 77 ετών, με το συνηθισμένο του μακρυμάνικο πόλο, καθώς λέει κάτι στο αυτί μιας από τις νεαρές ή δοκιμάζει μερικά χορευτικά βήματα με παρτενέρ μια δεύτερη.

Είναι επίσης παρόντες στη γιορτή δυο γιοι του επιχειρηματία, ο ένας εκ των οποίων αντιμετωπίζει έρευνα από την κολομβιανή δικαιοσύνη για υπόθεση διαφθοράς, στην οποία έχει εμπλακεί και το όνομα του πατέρα του.

Επρόκειτο για μάλλον «εξωτική» βόλτα με κότερο, σχολίασε ειρωνικά η σύνταξη του Cambio, διευκρινίζοντας ότι έγινε στις αρχές Οκτωβρίου του 2021 σε θαλαμηγό αξίας «4,5 εκατομμυρίων δολαρίων», με προσκεκλημένους αντιπροσώπους πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας και διάφορους λομπίστες.

Η δημοσίευση του βίντεο έγινε δύο εικοσιτετράωρα πριν από τον αυριανό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο ο ανεξάρτητος κ. Ερνάντες, που έκανε την έκπληξη του πρώτου γύρου καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, θα αναμετρηθεί με τον γερουσιαστή της αριστεράς Γουστάβο Πέτρο.

Τις τελευταίες ημέρες, η προεκλογική εκστρατεία έγινε από σκληρή ως αποκρουστική, με τους δύο αντιπάλους να ανταλλάσσουν κατηγορίες κάθε λογής στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και στα μέσα ενημέρωσης.

Η συντηρητική εφημερίδα Semana δημοσίευε προ ημερών αυτά που βάπτισε «πετροβίντεο», με μυστικές ηχογραφήσεις από συναντήσεις της ομάδας των συνεργατών του κ. Πέτρο, που συζήταγαν πώς θα χτύπαγαν, ακόμα και με δυσφημίζοντας, αντιπάλους.

Τα βίντεο αυτά έφεραν σε αμηχανία τον υποψήφιο της αριστεράς, έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με την «πολιτική της αγάπης» και τις υποσχέσεις του περί προεκλογικής εκστρατείας σε ατμόσφαιρα σεβασμού.

«Θεωρούν κακό το ότι έκανα διακοπές στο Μαϊάμι το 2021», αντέδρασε χθες ο κ. Ερνάντες μέσω Twitter, «αλλά δεν βλέπουν τίποτα κακό (…) στα ‘πετροβίντεο’ και το εγκληματικό περιεχόμενό τους», ούτε στο ότι «ο Πέτρο μεθοκοπάει και μιλάει στους ψηφοφόρους μεθυσμένος». Αναφερόταν σε προεκλογική συγκέντρωση του Φεβρουαρίου, στην οποία ο αντίπαλός του ήταν εμφανώς πιωμένος πάνω σε σκηνή, κάτι για το οποίο ζήτησε συγγνώμη κατόπιν.

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας, χωρίς αποκρυσταλλωμένη ιδεολογία ή κόμμα, και ο 62χρονος γερουσιαστής, άλλοτε αντάρτης που μετατράπηκε σε σοσιαλδημοκράτη, θα δώσουν κατά τις δημοσκοπήσεις μάχη στήθος με στήθος στον αυριανό δεύτερο γύρο των εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα