back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς ενιαίο μέτωπο είναι πλέον η πυρκαγιά στην περιοχή Γάια της Εύβοιας.

Η εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική εμφανίζεται βελτιωμένη σε σχέση με χθες το απόγευμα, μετά και την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις που ενισχύθηκαν από όλη τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική. Υπάρχουν πλέον διάσπαρτες εστίες, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν και με τα εναέρια μέσα, τα οποία αρχίζουν και πάλι τις ρίψεις νερού. Οι κάτοικοι του χωριού Κρεμαστός, έχουν μετακινηθεί προληπτικά από χθες στο Τραχήλι καθώς οι φλόγες είχαν φθάσει στα πρώτα σπίτια.

Τρεις εργάτες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στα Χάνια Γαυρολίμνης, στην Ναυπακτία. Στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Κύθηρα, Κεντρική και νότια Εύβοια, Αργολίδα, Βοιωτία, Κόρινθο, Λακωνία, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Ξεπέρασαν στις 100.000 οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass, για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος πρώτης κατοικίας.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας σχεδιάζει να ξαναρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία περί τα τέλη του Αυγούστου, δήλωσε ο Νταβίντ Αραχάμια, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ουκρανίας. Όπως εκτίμησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο Φωνή της Αμερικής, τότε θα έχουν διεξαχθεί αντεπιθέσεις από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και η χώρα θα βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει χρόνια, προειδοποιεί ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στη Bild της Κυριακής. Δηλώνει επίσης ότι οι προμήθειες προηγμένων όπλων στα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες το Ντονμπάς να αποσπαστεί από τον ρωσικό έλεγχο.

Σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με το Λιμενικό, επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρήνειας. Το ιστιοφόρο ρυμουλκείται στο λιμάνι Μυκόνου.

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς, μετά από 46 ημέρες αναζήτησης, ο 39χρονος (Θύμιος Μπουγάς) που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στον Πύργο, εξ αιτίας συνεχιζόμενου bullying που δεχόταν από νεαρούς. Ο 39χρονος είχε βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα.

Δεύτερος γύρος βουλευτικών εκλογών σήμερα στη Γαλλία. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός υπό τον Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να λάβει 255 με 300 έδρες, ενώ εκείνος υπό τον Ζαν Λυκ Μελανσόν 150 με 210 έδρες.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Το χάλκινο μετάλλιο στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη μετά την εξαιρετική εμφάνισή της στον τελικό του τεχνικού προγράμματος σόλο, της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα