back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 108 μετανάστες διασώθηκαν τα μεσάνυχτα μετά από μία μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ανοικτά της Δήλου. Οι μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο που έμεινε ακυβέρνητο, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με δηλώσεις των διασωθέντων, φέρονται να αγνοούνται τέσσερα άτομα. Με αφορμή τους ανθρώπους που αγνοούνται, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σε ανάρτησή του καλεί την Τουρκία να συνεργαστεί με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο μεταναστευτικό, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να εξαλειφθούν τα δίκτυα διακινητών.

48 εκατομμύρια Γάλλοι ψηφοφόροι προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών που θα κρίνουν αν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή ο Αριστερός αντίπαλός του Ζαν Λικ Μελανσόν θα κάνει την έκπληξη. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια μικρή διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων, παρατάξεων, με τη συμμαχία της αριστεράς του Μελανσόν να λαμβάνει 34% των ψήφων και η παράταξη του Μακρόν 33%. Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 ώρα Ελλάδας, με εξαίρεση αυτές των μεγάλων πόλεων, που θα κλείσουν δυο ώρες αργότερα.

Το ζήτημα της στρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου προτίθεται να θέσει στην επερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ, προσκομίζοντας μάλιστα και υποτιθέμενα στοιχεία που θα αποδεικνύουν την παράβαση των συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων.

Στα μέσα της εβδομάδος αναμένονται οι ανακοινώσεις για την νέα παρέμβαση στα καύσιμα, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και έχει και πάλι τρίμηνη διάρκεια. Όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, το μέτρο θα είναι ενισχυμένο και ως προς τον αριθμό των δικαιούχων και ως προς το ποσό που θα λάβουν.

Αρχίζει από την Τρίτη η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για την αντικατάσταση παλαιών, ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

Για τα “γλυκά βάρη της πατρότητας” μιλά σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα του Πατέρα.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος, προβλέπεται για αύριο στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα