back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας. Σύμφωνα με τα exit poll συγκεντρώνει 224 έδρες – πολύ μακριά από τους 289 που χρειαζόταν, ενώ η αριστερή συμμαχία του Ζαν-Λικ Μελανσόν έρχεται δεύτερη με 149 έδρες. Μεγάλο το άλμα για τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν που εξασφαλίζει 89 έδρες, ενώ από την πλευρά τους οι δεξιοί Ρεπουμπλικανοί άλλες 78. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών αποτελούν ένα «δημοκρατικό σοκ», όμως ο ίδιος θεωρεί αβάσιμο τον φόβο ότι η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων από τους πολίτες για την επιδότηση ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες , οι ενδιαφερόμενοι που έκαναν αίτηση ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ η πλατφόρμα συνεχίζει να δέχεται υψηλό αριθμό επισκέψεων χωρίς προβλήματα. Σημειώνεται πως τις επόμενες ώρες η πλατφόρμα ανοίγει για τους φορολογούμενους με λήγοντα ΑΦΜ το 3. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίξει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων, ενώ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και την 30ή Ιουνίου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασικό κομμάτι στον δήμο Κασσάνδρας, βόρεια της περιοχής Μόλες Καλύβες στη Χαλκιδική. Πριν αρκετή ώρα σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ενώ αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Υπό έλεγχο και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Ζελίου Φθιώτιδας.

Στα μέσα της εβδομάδος αναμένονται οι ανακοινώσεις για την νέα παρέμβαση στα καύσιμα, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και έχει και πάλι τρίμηνη διάρκεια. Όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, το μέτρο θα είναι ενισχυμένο και ως προς τον αριθμό των δικαιούχων και ως προς το ποσό που θα λάβουν.

5.689 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101 ενώ οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8

Μια νέα επιχείρηση διάσωσης 56 μεταναστών πραγματοποιήθηκε νοτιοδυτικά της Ρόδου, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν προσάραξε υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες στον κολπίσκο “ΚΑΤΤΑΒΙΑ. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμεναρχείο της Ρόδου. Στο μεταξύ άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών που φέρεται να επέβαιναν μαζί με τους 108 μετανάστες σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος νοτιοδυτικά της Δήλου. Με το πρώτο φως της ημέρας το Λιμενικό θα συνεχίσει τις έρευνες.

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε ο Ρουβίκωνας όπου σήκωσαν πανό και πέταξαν τρικάκια, ως συμπαράσταση σε απεργό πείνας .Η Αστυνομία, επενέβη και προχώρησε σε προσαγωγές 23 μελών του Ρουβίκωνα.

Τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην εν ψυχρώ δολοφονία του 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου στον Γέρακα, το πρωί του Σαββάτου, βρέθηκαν μέσα στο καμένο βαν που εγκατέλειψαν οι δράστες. Τα όπλα θα αναλυθούν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για το κατά πόσο φέρουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

Αρχίζει από την Τρίτη η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για την αντικατάσταση παλαιών, ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

Στην αθλητική επικαιρότητα

O Απόστολος Χρήστου με χρόνο 52.09 (νέο ρεκόρ αγώνων) στα 100μ. ύπτιο πέρασε στον αυριανό τελικό του αγωνίσματος στο παγκοσμιο πρωτάθλημα υγρού στιβου που γίνεται στη Βουδαπέστη.

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ .τυχεροί αριθμοί είναι : 5, 11, 13, 26, 27 και Τζόκερ ο αριθμός 14.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος, προβλέπεται για αύριο στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα