back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ναυάγιο στη Μύκονο: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων (video)

Διαβάστε επίσης

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών που φέρεται να επέβαιναν μαζί με τους 108 μετανάστες (21 παιδιά 24 γυναίκες και 63 άνδρες) σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος νοτιοδυτικά της Δήλου.

Οι μετανάστες διεσώθηκαν μετά από ευρεία επιχείρηση του λιμενικού σώματος, ενώ σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των διασωθέντων φέρονται να αγνοούνται ακόμα τέσσερα άτομα.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των διασωθέντων φέρονται να αγνοούνται ακόμα τέσσερα άτομα.

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού παραπλέοντα πλοία και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο.

Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στην συνέχεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος πως στο ιστιοφόρο σημειώνονταν εισροή υδάτων αποφασίσθηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμένα Μυκόνου, για την μεταφορά των αλλοδαπών με επιβατικές λάντζες.

Εν τέλει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής οι 108 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Μύκονο.

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα κανείς από το σύνολο των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος δεν έφερε κανέναν σωστικό εξοπλισμό.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορό μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα