back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γαλλία-Εκλογές: Οι πιο κρίσιμες κάλπες για τον Μακρόν

Διαβάστε επίσης

48 εκατομμύρια Γάλλοι ψηφοφόροι προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών που θα κρίνουν αν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή ο Αριστερός αντίπαλός του Ζαν Λικ Μελανσόν θα κάνει την έκπληξη.

Εν μέσω καύσωνα, η αποχή μπορεί για άλλη μια φορά να είναι μαζική. Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, ένας στους δύο Γάλλους δεν πήγε στις κάλπες.

Ζητούμενο συνεπώς για τους αναλυτές είναι το ποσοστό της αποχής που αναμένεται να είναι πάλι πολύ μεγάλο, με τους ψηφοφόρους να δείχνουν με την στάση τους ότι γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα και τους εκπροσώπους τους.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια μικρή διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων, παρατάξεων, με τη συμμαχία της Αριστεράς του Ζαν Λικ Μελανσόν θα λάμβανε 34% των ψήφων και η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν 33% των ψήφων.
Η Μαρί Λε Πεν φαίνεται πώς θα καταλάβει την τρίτη θέση και την σχετική χρηματοδότηση, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι του Σαρκοζί θα μείνουν στην τέταρτη θέση με ποσοστό 7%.

Στο μεταξύ χθες ψήφισαν οι Γάλλοι που ζουν εκτός Γαλλίας.

Οι κάλπες κλείνουν στις 18.00 ώρα Γαλλίας (19:00 ώρα Ελλάδας), με εξαίρεση αυτές των μεγάλων πόλεων, που θα κλείσουν δυο ώρες αργότερα. Τα μέσα ενημέρωσης επιτρέπεται να δημοσιοποιήσουν εκτιμήσεις για την κατανομή των εδρών μετά το κλείσιμο της τελευταίας κάλπης, άρα στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα