back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλία-Βουλευτικές εκλογές: Ελαφρώς αυξημένη η προσέλευση

Διαβάστε επίσης

Ελαφρώς αυξημένος, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, είναι ο αριθμός των Γάλλων που έως τις 12.00 ώρα Γαλλίας (13.00 ώρα Ελλάδας) είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, η προσέλευση στις κάλπες ήταν σήμερα στο 18,99% του εκλογικού σώματος, έναντι 18,43% που ήταν πριν από μια εβδομάδα, την ίδια ώρα. Το 2017 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 17,8%, ενώ το 2012 ήταν στο 21,4%.

Σε γενικές γραμμές πάντως η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών είναι τα τελευταία είκοσι χρόνια στη Γαλλία μικρότερη από τη συμμετοχή στον πρώτο γύρο. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι τις περισσότερες φορές στον δεύτερο γύρο οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο υποψηφίων από κόμματα τα οποία οι ίδιοι δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, που στον πρώτο γύρο έλαβε το 18,6% των ψήφων, συνέστησε στους ψηφοφόρους της την αποχή από τις κάλπες στις περιφέρειες όπου αναμετρώνται ένας υποψήφιος της παράταξης Μακρόν με έναν υποψήφιο της παράταξης Μελανσόν, δηλαδή περίπου στις μισές εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα