back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ορ. Ανδρεαδάκης: Καλέσαμε στην Εύβοια 400 προσωπικότητες του κινηματογραφικού κόσμου να γίνουν πρεσβευτές της περιοχής

Διαβάστε επίσης

Η πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας με την ονομασία Evia Film Project που κλείνει σήμερα την αυλαία του, έτυχε θερμότατης υποδοχής από το κοινό, όπως εξήγησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης.

«Μετά τις περσινές καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια, σκεφτήκαμε ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε. Μιλήσαμε με κατοίκους, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με επιχειρηματίες της περιοχής και όλοι μας έλεγαν να μη τους ξεχάσουμε. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να υλοποιήσουμε αυτό το project. Είναι η πρώτη φορά στα 62 χρόνια του θεσμού που το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βγαίνει από τη φυσική του έδρα και πηγαίνει κάπου αλλού», ανέφερε.

Όπως είπε, το Evia Film Project υποδέχτηκε για πρώτη φορά το κινηματογραφικό κοινό με την ταινία της Κολίν Σερό, Ο Πράσινος Πλανήτης στον θερινό κινηματογράφο Απόλλων της Αιδηψού, ο οποίος ύστερα από δεκαετίες που ήταν κλειστός, αναδιαμορφώθηκε από το Φεστιβάλ και άνοιξε ξανά τις πόρτες του για τους θεατές.

Οι εκδηλώσεις του Evia Film Project πραγματοποιήθηκαν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 15 Ιουνίου στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

«Καλέσαμε περισσότερους από 400 ανθρώπους, σημαντικές προσωπικότητες, επαγγελματίες του κινηματογραφικού κόσμου, καλλιτέχνες, μουσικούς να έρθουν στη Βόρεια Εύβοια, να την αγαπήσουν και να γίνουν πρεσβευτές της περιοχής. Να στείλουν το μήνυμα ότι η Εύβοια δεν είναι αποκαΐδια, η γη έχει αρχίσει να πρασινίζει, η θάλασσα είναι υπέροχη και οι άνθρωποι εξαιρετικά φιλόξενοι και να καλέσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους κι άλλους ανθρώπους να την επισκεφτούν».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα