back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναφέρθηκε διεξοδικά στις πρόσφατες τουρκικές προκλητικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των υπερπτήσεων και των παραβιάσεων πλησίον στρατηγικών σημείων, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, ιδιαίτερα στον Έβρο, όπου παρατηρείται αύξηση των προσπαθειών παράνομης εισόδου στη χώρα μας. Ακόμη υπογράμμισε τον συνεχιζόμενο αναθεωρητισμό της Τουρκίας, ο οποίος εκφράζεται τόσο με συνεχείς απειλές, όσο και με ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών.

“Στεκόμαστε απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας-αποθήκης ψυχών που αναλαμβάνει τις επικίνδυνες ευθύνες μιας Ευρώπης- φρούριο. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη που χτίζει γέφυρες για αυτούς που το έχουν ανάγκη” αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων.

Ένα δύσκολο τετραήμερο με το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης του καλοκαιριού, που θα στείλει τον υδράργυρο στα ύψη και θα συνοδεύεται από καυτούς ανέμους αλλά και καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά, ξεκινά από αύριο. Στην Αττική οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα φτάσουν τους 39 βαθμούς.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων για αγορά έως τριών ηλεκτρικών συσκευών με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών συσκευών. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο για την πραγματοποίηση των αγορών έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Τα ποσά θα κυμαίνονται από 135 ευρώ έως 710 ευρώ. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα allazosyskevi έως τις 5 Ιουλίου. Αύριο θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2.

Λεπτομέρειες στο site του σταθμού μας στο www.athina984.gr Υπολογίζεται ότι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε ετήσια βάση θα φθάσει το 40%.

Ξεπερνούν τις 250.000 οι αιτήσεις των δικαιούχων για την επιδότηση ρεύματος.

Αύριο οι ανακοινώσεις για τη στήριξη στα καύσιμα, κατά την εισήγηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. Θα ακολουθήσει η εξειδίκευσή τους το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών. Αναμένεται επέκταση του fuels pass και το επόμενο τρίμηνο, με μεγαλύτερη επιδότηση, αύξηση της ενίσχυσης για το diesel για τον Ιούλιο, έκτακτα μέτρα για τα νησιά και επιταγή ακρίβειας για ευάλωτα νοικοκυριά.

Πρόστιμα ύψους 20.000 ευρώ επιβλήθηκαν με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη σε τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων, σε Αττική, Καλαμάτα, Νάξο και Γύθειο, καθώς παραβίαζαν τις διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των ελέγχων στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ζητούν με ερώτησή τους 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο καθεστώς ασυδοσίας που έχει δημιουργηθεί στο εργασιακό τοπίο από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ απέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την έλλειψη εργατικού δυναμικού κατά τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Τουρισμού-Επισιτισμού, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. «Αν δεν καταλάβουμε ότι δεν μπορείς να έχεις παραγωγικότητα με συνθήκες εργασιακής ασυδοσίας, τότε δεν θα πάει μπροστά η οικονομία σε κανέναν κλάδο» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

“Ο κ. Τσίπρας έσπασε σήμερα κάθε ρεκόρ διαστρέβλωσης και προπαγάνδας”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας: “είμαστε φιλεργατικοί στην πράξη και όχι στη θεωρία όπως ο κ. Τσίπρας”.

Σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται και σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο επαναβεβαίωσε την πρόθεση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε δύο τουλάχιστον αυξήσεις επιτοκίων για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό. Το σχέδιο προβλέπει αρχικά μια αύξηση κατά 0,25% τον Ιούλιο και μια ακόμα, ίσως μεγαλύτερη τον Σεπτέμβριο.

Αύξηση 884 % στις αφίξεις ταξιδιωτών από το εξωτερικό και 1000% αύξηση στις σχετικές εισπράξεις, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021 παρατηρήθηκε ,σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως η εκκίνηση της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν είναι πολύ θετική και τα μηνύματα αισιόδοξα ,ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για σημαντική ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας .

5613 νέα κρούσματα , 11 θανάτους και 97 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

“Όμηρο του ρωσικού αποικιο-κρατικού πολέμου” χαρακτήρισε την Αφρική ο Bολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στην επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση που συνδέεται με το μπλοκάρισμα των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, μιλώντας στους ηγέτες της Αφρικανικής Ένωσης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο ουκρανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι, παρότι η Ουκρανία κάνει “ό,τι μπορεί για να απελευθερωθούν τα λιμάνια της”, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος, καθώς δεν “έχει εξευρεθεί κανένας ρεαλιστικός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία δεν θα εξαπολύσει νέα επίθεση σε αυτά”, όπως δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, η Ουγγαρία είναι διατεθειμένη να προσφέρει δίοδο για τη μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Πέτερ Σιγιάρτο, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβούλιο των Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Η πρόταση έρχεται καθώς οι εξαγωγές υφίστανται σοβαρή διακοπή λόγω του ρωσικού αποκλεισμού των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας.

Αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη απεργία των σιδηροδρομικών τα τελευταία 30 χρόνια θα βρεθούν τις προσεχείς ημέρες οι Βρετανοί.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα