back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναφέρθηκε διεξοδικά στις πρόσφατες τουρκικές προκλητικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των υπερπτήσεων και των παραβιάσεων πλησίον στρατηγικών σημείων, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, ιδιαίτερα στον Έβρο, όπου παρατηρείται αύξηση των προσπαθειών παράνομης εισόδου στη χώρα μας. Ακόμη υπογράμμισε τον συνεχιζόμενο αναθεωρητισμό της Τουρκίας, ο οποίος εκφράζεται τόσο με συνεχείς απειλές, όσο και με ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών.

“Στεκόμαστε απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας-αποθήκης ψυχών που αναλαμβάνει τις επικίνδυνες ευθύνες μιας Ευρώπης- φρούριο. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη που χτίζει γέφυρες για αυτούς που το έχουν ανάγκη” αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων.

Ένα δύσκολο τετραήμερο με το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης του καλοκαιριού, που θα στείλει τον υδράργυρο στα ύψη και θα συνοδεύεται από καυτούς ανέμους αλλά και καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά, ξεκινά από αύριο. Στην Αττική οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα φτάσουν τους 39 βαθμούς.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων για αγορά έως τριών ηλεκτρικών συσκευών με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών συσκευών. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο για την πραγματοποίηση των αγορών έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Λεπτομέρειες στο site του σταθμού μας στο www.athina984.gr

Υπολογίζεται ότι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε ετήσια βάση θα φθάσει το 40%.

Ξεπερνούν τις 250.000 οι αιτήσεις των δικαιούχων για την επιδότηση ρεύματος.

Αύριο οι ανακοινώσεις για τη στήριξη στα καύσιμα, κατά την εισήγηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. Θα ακολουθήσει η εξειδίκευσή τους το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.

Πρόστιμα ύψους 20.000 ευρώ επιβλήθηκαν με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη σε τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων, σε Αττική, Καλαμάτα, Νάξο και Γύθειο, καθώς παραβίαζαν τις διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των ελέγχων στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ζητούν με ερώτησή τους 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο καθεστώς ασυδοσίας που έχει δημιουργηθεί στο εργασιακό τοπίο από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ απέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την έλλειψη εργατικού δυναμικού κατά τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Τουρισμού-Επισιτισμού, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. «Αν δεν καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε παραγωγικότητα με συνθήκες εργασιακής ασυδοσίας, τότε δεν θα πάει μπροστά η οικονομία σε κανέναν κλάδο» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Ο κ. Τσίπρας έσπασε σήμερα κάθε ρεκόρ διαστρέβλωσης και προπαγάνδας”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας: “είμαστε φιλεργατικοί στην πράξη και όχι στη θεωρία όπως ο κ. Τσίπρας”.

5613 νέα κρούσματα, 11 θανάτους και 97 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνομιλίες μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων της Τουρκίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υπερκεραστούν τα εμπόδια που προβάλλει η Τουρκία στην ένταξη των δύο χωρών.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια πρόοδος, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και αύριο, με την ελπίδα να βρεθεί ένας συμβιβασμός πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου.

Οι Ρεπουμπλικανοί, το κόμμα της παραδοσιακής δεξιάς τη Γαλλία, απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συνασπιστούν με τους κεντρώους του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ή να συνάψουν κάποια συμφωνία συνεργασίας, έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, στις οποίες καμία παράταξη δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

Αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη απεργία των σιδηροδρομικών τα τελευταία 30 χρόνια θα βρεθούν τις προσεχείς ημέρες οι Βρετανοί, η οποία αναμένεται να προκαλέσει πρωτοφανή προβλήματα στις μετακινήσεις στην Αγγλία, τη Σκοτία και την Ουαλία. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την μισθολογική στασιμότητα και το επικείμενο κύμα απολύσεων. Παράλληλα δεν θα λειτουργήσει αύριο και το μετρό του Λονδίνου.

Μόλις έναν χρόνο άντεξε η κυβέρνηση συνασπισμού που είχαν σχηματίσει μετά από δύο χρόνια πολιτικής αστάθειας στη χώρα, Ναφτάλι Μπένετ και Γιαΐρ Λαπίντ, τερματίζοντας την πολυετή διακυβέρνηση του Ισραήλ από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σε κοινή τους δήλωση απόψε, οι δύο ηγέτες της κυβερνητικής συμμαχίας, ο πρωθυπουργός Μπένετ και ο υπουργός Εξωτερικών Λαπίντ, ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να γίνει ψηφοφορία για τη διάλυση της Κνεσέτ την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προκαλέσουν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών επικράτησε με 28-1 της Ταϊλάνδης στον πρώτο της αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης. Επόμενο παιχνίδι της «γαλανόλευκης» κόντρα στην Ισπανία την Τετάρτη

Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε την 5η θέση στoν τελικό των 100μ. ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα