back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, αναμένεται να υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα της αναζήτησης ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών ιατροδικαστών, που χειρίστηκαν σε αρχικό στάδιο τις υποθέσεις θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο πόρισμα των ιατροδικαστών φέρεται να καταγράφονται πλημμέλειες, τις οποίες οι ειδικοί συνδέουν χρονικά, πριν από τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, που έχει οδηγήσει στη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, τη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο υπουργός, με βάση τις αρμοδιότητες που του παρέχει ο νόμος, έχει δικαίωμα να ζητήσει πειθαρχική έρευνα που θα διενεργηθεί από τον προϊστάμενο Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη.

Έως τις 5 Ιουλίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr

Σημαντική αύξηση στα 312,67 ευρώ ανά μεγαβατώρα θα σημειώσει αύριο η τιμή του ρεύματος στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προ-ημερήσιας αγοράς του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, σημειώνοντας άνοδο κατά 22,59% από 255 ευρώ που ήταν χθες. Η τιμή του φυσικού αερίου ανήλθε στα 120 ευρώ ανά Mwh.

Νέα μέτρα στήριξης στα καύσιμα για το επόμενο τρίμηνο με αύξηση της επιδότησης του fuel pass 2, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξειδικεύοντας τα μέτρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας τόνισε ότι η επιδότηση αφορά εισοδήματα έως 45.000 ευρώ και θα είναι αυξημένη κατά 15 ευρώ με τη χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας. Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα στα τέλη Ιουλίου. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

“Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο θα εξανεμισθούν τις επόμενες ημέρες”, υπογράμμισε το ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα.

“Η επιδότηση δεν καλύπτει ούτε μικρό μέρος των τεράστιων αυξήσεων στα καύσιμα”, τόνισε το ΚΚΕ.

Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών τον Σεπτέμβριο καλεί τον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να πάει ομαλά -όπως τόνισε- η χώρα στην πορεία προς τις εκλογές και να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή, προκειμένου να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης ο κ. Τσίπρας ζητά να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα.

Προηγήθηκε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Capital.gr όπου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εφόσον η πολιτική όξυνση βάλει, όπως είπε, τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης δια στόματος Γιάννη Οικονόμου. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε σήμερα, και για τους επόμενους τρεις μήνες, υπηρεσιακή κυβέρνηση. Πρόκειται για την επιτομή του πολιτικού παραλογισμο. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τη χώρα σε μια παρατεταμένη επικίνδυνη αστάθεια, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα επιδείνωνε την κατάσταση για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις και θα γεννούσε εθνικούς κινδύνους” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για κρυφά χρέη κάτω από το χαλί, που οδηγούν σε διόγκωση το έλλειμμα, καταρρίπτοντας το κυβερνητικό αφήγημα περί συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης», κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή 20 βουλευτές του, με επικεφαλής τον Μιχάλη Κατρίνη.

Εκτοξεύονται και πάλι τα κρούσματα κορωνοιού, καθώς σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 14.458 νέα κρούσματα. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι ενώ 96 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προκλήσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα, σε μία συγκυρία κρίσιμη για την επίδειξη ενότητας της Συμμαχίας στη στήριξη της Ουκρανίας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνάντησή του με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο Παρίσι δήλωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει από την Τουρκία να αποσαφηνίσει τη θέση της, αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Στόλτενμπεργκ ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρόεδρο για τη συνδρομή της χώρας του στην πυρηνική αποτροπή και την εμβάθυνση της συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την πρόεδρο του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου, Ρομέρτα Μετσόλα, στον Ελσίνκι, εκτίμησε πώς είναι μικρή η πιθανότητα η χώρα του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, πριν από τον Σεπτέμβριο, λόγω των ενστάσεων της Άγκυρας.

Στα μικρά και μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της Αθήνας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Οι τεχνικές υπηρεσίες ασφαλτοστρώνουν τη μισή πόλη, ενώ παράλληλα κατασκευάζονται, μετά από πολλά χρόνια, 400 σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για το κύμα ζέστης που πλήττει τη χώρα. Την Πέμπτη ο υδράργυρος θα «χτυπήσει κόκκινο», φθάνοντας τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες, για όσο αυτές διαρκέσουν. Ωστόσο όπως δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, «την Παρασκευή αναμένεται απότομη πτώση θερμοκρασίας με μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο”.

Κύκλο διερευνητικών επαφών με τους πολιτικούς του αντιπάλους ξεκίνησε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, με στόχο τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, αφού η κεντρώα συμμαχία του έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές. Δεν θα μετάσχει στις διερευνητικές ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου

29 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα