back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση με θέμα “Εμπόριο – Παιδεία – Πολιτισμός” στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνδιοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δ. Αθηναίων, εκδήλωση σήμερα στις 19:30, στον εμβληματικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών, που συμβολίζει την διαχρονικότητα του εμπορίου στην Αθήνα.

Η εκδήλωση έχει τίτλο: “Εμπόριο – Παιδεία – Πολιτισμός” και θα αναδειχθεί η ανάγκη σύνδεσης του Εμπορίου με την Εκπαιδευτική κοινότητα και τον πολιτισμό.

Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στην επιχειρηματική ιστορία της πόλης και στις εμβληματικές πρωτοβουλίες που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της τοπικής οικονομίας, όπως είναι η ανάπλαση ενός κεντρικού εμπορικού άξονα, η δημιουργία του καινοτόμου προγράμματος προβολής της αγοράς “Athens Shopping”, αλλά και η προσπάθεια ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων.

Η δεύτερη ενότητα αφορά την παρουσίαση έρευνας/μελέτης των χρήσεων γης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, που βασίζεται στην καταγραφή όλων των ισόγειων καταστημάτων της περιοχής.

Η ετήσια καταγραφή θα αναδεικνύει σταδιακά την εξέλιξη των εμπορικών χρήσεων στο Δήμο Αθηναίων και τα αποτελέσματα της μελέτης θα δίνουν σημαντικές πληροφορίες στη διοίκηση, στους επιχειρηματίες και σε εν δυνάμει επενδυτές.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο καθηγητής του Ο.Π.Α κος Γεώργιος Μπάλτας, που σε συνεργασία με την υπηρεσία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κατέγραψαν τα αποτελέσματα ανά οδό στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εγκαινιάζουν τον «1ο Διαγωνισμό Εμπειρίας Πελάτη» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Εμπόριο, Παιδεία, Πολιτισμός» υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ανάδειξη και βράβευση των επιχειρήσεων εκείνων που βάζουν στο επίκεντρο τον καταναλωτή και προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες τους μέσα από τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματά τους.

Η συμμετοχή τελειόφοιτων φοιτητών του Ο.Π.Α, προσδίδει αύρα καινοτομίας στη διοργάνωση και στηρίζει το στόχο των δύο φορέων να συνδέσουν την ακαδημαϊκή κοινότητα με την πραγματική αγορά.

Στη πρώτη φάση του διαγωνισμού, η αξιολόγηση των 385 συμμετοχών έγινε από τις ομάδες φοιτητών, βάσει οδηγιών και επιστημονικών κριτηρίων που τέθηκαν από τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους ανά ενότητα.

Στη δεύτερη φάση, η εκτελεστική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές του Ο.Π.Α, καταξιωμένους επιχειρηματίες και στελέχη του Ε.Σ.Α, αξιολόγησαν και βράβευσαν τις καλύτερες εργασίες των φοιτητών και στη συνέχεια επέλεξαν τις τελικές συμμετοχές ανά κατηγορία βράβευσης, λαμβάνοντας υπόψη τους την αξιολόγηση/βαθμολόγηση των καταστημάτων από τις σχετικές παρουσιάσεις των φοιτητών.

Η τελική αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από την Επιτροπή Βράβευσης, που καλείται να αποφασίσει την τελική κατάταξη των επιχειρήσεων ανά κατηγορία βραβείων.

Οι δύο κύριες κατηγορίες αφορούν φυσικά & ηλεκτρονικά καταστήματα, με τρεις υποκατηγορίες εκάστη, που αναφέρονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, έχοντας ως κριτήριο τον αριθμό των εργαζομένων ανά επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν 18 καταστήματα και θα απονεμηθούν ειδικά τιμητικά βραβεία, παρουσία πολλών διακεκριμένων προσωπικοτήτων του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Η εκδήλωση θα προβληθεί διαδικτυακά σε ζωντανή μετάδοση, ελεύθερη για το κοινό.

Χριστιάνα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα