back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Σημαντικό να σταλεί ευρωπαϊκό μήνυμα καταδίκης του τουρκικού αναθεωρητισμού

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τo Λουξεμβούργο τονίζοντας ότι «αποφασίζουμε να καταδικάσουμε τον αναθεωρητισμό στην Ανατολική Μεσόγειο, που προκαλείται από τη στάση της Τουρκίας».

Προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να σταλεί αυτό το ευρωπαϊκό μήνυμα καταδίκης του αναθεωρητισμού.

«H ευρωπαϊκή οικογένεια αποτελεί για την Ελλάδα ασπίδα ασφάλειας, ειρήνης, δημοκρατίας και συνεργασίας», επεσήμανε.

O αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια μεγαλώνει, καθώς τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ευρώπη αποφασίζει να δώσει στην Ουκρανία και στη Μολδαβία, τις χώρες που πιέζονται από τον ρωσικό αναθεωρητισμό, το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας. «Αυτό σημαίνει ότι υψώνουμε την Ευρωπαϊκή σημαία. Η Ευρωπαϊκή σημαία κερδίζει έδαφος και εδάφη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να κλείσει η συμφωνία για τη Διεύρυνση στη γειτονιά μας, τα Δυτικά Βαλκάνια, «εκεί όπου η Ελλάδα έχει ζωτικά συμφέροντα να δει την Ευρώπη να αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία», όπως ανέφερε.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα