back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο

Διαβάστε επίσης

Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία τον εκλογών τον Σεπτέμβριο καλεί τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στην πορεία προς τις εκλογές, να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα, και, τέλος, να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή, και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός στήνει ειδικά δικαστήρια σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων

Σκληρή απάντηση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη αναφορικά με το ζήτημα των πρόωρων εκλογών δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ευθέως ότι επιχειρεί να χρεώσει την αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Ο πρωθυπουργός που επί τρία χρόνια κυβερνούσε τη χώρα στοχοποιώντας για τις αποτυχίες του τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στήνει ειδικά δικαστήρια σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων, σήμερα βγαίνει και ουσιαστικά παραδέχεται ότι πάει σε πρόωρες εκλογές επειδή πάλι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ακόμη και τώρα ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρίσκει το θάρρος να παραδεχτεί ότι προσφεύγει σε κάλπες γιατί απλά βρίσκεται σε κατάρρευση.

Ο κ. Μητσοτάκης όχι απλά υπήρξε μοιραίος πρωθυπουργός, έχοντας στην πλάτη του την τραγική διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας, αλλά και επειδή δεν είχε μία φορά την πολιτική εντιμότητα να σηκώσει με ειλικρίνεια μία ευθύνη.

Ακόμα και τώρα που αποδεικνύεται ότι σχεδιάζει πρόωρες εκλογές και είχε φλομώσει στο ψέμα τον κόσμο πως θα εξαντλήσει την τετραετία – για να ολοκληρώσει το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα – δεν βρίσκει το θάρρος να παραδεχθεί ότι προσφεύγει στις κάλπες γιατί απλά βρίσκεται σε κατάρρευση” επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι για την Κουμουνδούρου οι εκλογές ειναι καλοδεχούμενες.

“Καλοδεχούμενες οι εκλογές και ας άργησαν για να σωθεί η κοινωνία. Αν νομίζει ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού προλαβαίνει να διασωθεί, πλέον είναι πολύ αργά. Κύριε Μητσοτάκη το πάρτι τελείωσε” τονιζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα